KORE VE GÜNEYDOĞU GAZİLERİNDEN BAŞKAN TURGUT`A ZİYARET

KORSAVAŞ DERNEĞİ'NDEN HAYMANA BELEDİYE BAŞKANI ÖZDEMİR TURGUT'A ANLAMLI ZİYARET

6.11.2014 14:04:53 0
KORE VE GÜNEYDOĞU GAZİLERİNDEN BAŞKAN TURGUT`A ZİYARET

KORSAVAŞ DERNEĞİ’NDEN HAYMANA BELEDİYE BAŞKANI ÖZDEMİR TURGUT’A ANLAMLI ZİYARET.

Kısa adı KORSAVAŞ olan Kore’de Savaşanlar Kıbrıs ve Güneydoğu Kahramanları Derneği Genel Başkanı Ertuğrul ERDOĞAN ve Dernek Başdanışmanı 21. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Müjdat KAYAYERLİ, Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT’u makamında ziyaret ettiler.

Haymana İlçesi’nin Milli Mücadele Merkezi olduğunu belirten Başkan ERDOĞAN; “Sakarya Meydan Savaşı’nın kazanılmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında Haymana’nın önemi büyüktür. Binlerce kefensiz Şehidimizin yattığı bu topraklarda Korsavaş Derneği olarak Açık Hava Şehitler Müzesi kurmayı düşünüyoruz. Sizlerin bu konuda bize yardımcı olacağınıza inanıyoruz.” dedi.

Ziyarette bir konuşma yapan Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT; “ Göreve geldikten sonra Haymana’nın tarih turizmindeki yerini almasını için Sakarya Meydan Savaşı ve Haymana konulu bir sempozyum düzenledik. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Genel Kurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, ATASE Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Polatlı Kaymakamlığı ve Haymana Kaymakamlığı ile ortaklaşa çalışarak, Sakarya Meydan Savaşı’nın geçtiği güzergahlarda Parçalı Milli Park oluşturulması projesini imzaladık. Projeyi Bakanlar Kurulu onay aşamasına getirdik.” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA



27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00