Kötü Ağız Kokusu Nasıl Önlenir?

Kim ferah, taze bir nefese sahip olmak istemez ki? Kötü ağız kokusuna maruz kalmak sosyal hayatı olumsuz etkileyen sebeplerden biridir. Nefesimiz tazeliğinihep korusun isteriz.

Sağlık 5.09.2014 11:00:55 0
Kötü Ağız Kokusu Nasıl Önlenir?

Kim ferah, taze bir nefese sahip olmak istemez ki? Kötü ağız kokusuna maruz kalmak sosyal hayatı olumsuz etkileyen sebeplerden biridir. Nefesimiz tazeliğinihep korusun isteriz.

Oldukça rahatsız edici olan ağız kokusuyla mücadele etmek o kadar da zor bir şey değil. Basit ama önemli birkaç çözüm yolu ile bu sorunu halledilebilir.

Ağız Bakım Suyunu Günlük Rutininize Ekleyin

Günlük ağız bakım rutinine ağız bakım suyunu eklemek ağız kokusunun önüne geçmekte faydalı bir adımdır.  Ne kadar iyi fırçalarsanız fırçalayın, ağzın tamamına ulaşamazsınız. Günlük ağız bakımınızı ağız bakım suyu kullanarak tamamladığınızda, ağızda ulaşılması güç alanlar da derinlemesine temizlenir. Böylece diş eti hastalıkları ve ağız kokusunun başlıca nedeni olan bakteri plağını azaltmış olursunuz. Özellikle, ağızda bulunan bakteriler gece uyurken hızlı bir şekilde artar,  yatmadan önce yapılan ağız bakımı, mutlaka ağız bakım ürünü ile ağzı çalkalayarak tamamlanmalıdır.

Dilinizi  Fırçalayın

Dil üzerinde kötü kokulu bakteriler barınır. Bunlar ağız kokusuna sebep olabilir. Kurtulmak için diş fırçalarken yavaşça, tahriş etmeden ve yumuşak fırça darbeleriyle dilinizi de fırçalayın. Diş fırçası çok sert geliyorsa sadece dil için kullanılan özel fırçaları da tercih edebilirsiniz.

Midenizde “HelikobakterPilori” Varsa  Mutlaka Tedavi Olun

HelikobakterPilorienfeksiyonuna bağlı gastrit ve reflü sorunu olanlarda tedavi ağız kokusunu yok edebiliyor. Bu sorun tedavi edilmeden ağız kokusunu kalıcı olarak önlemek mümkün olmuyor.

Sık ve Bol Su İçin

Bol su içmek tükürüksel kokuyu gidermeye ve ağız içindeki bakterilerin minimumda tutulmasına yardımcı oluyor. Daha fazla su içerek ağız kokusunu giderin.

Sağlıklı Dişetlerine Sahip Olduğunuzdan Emin Olun

Dişeti hastalıkları kötü ağız kokusuna sebep olur. Diş etlerinde enfeksiyon, iltihap gibi problemler bakteri üretimini artıracağı için ağız kokusu oluşturur.  Bir dişeti hastalığınız varsa, sağlıklı diş etlerine sahip olmak için doktorunuza başvurun.

Kötü Nefes Kokusunun Kaynağını Bulun

Bademcik iltihabı, akciğer enfeksiyonları, böbrek ve karaciğer hastalıkları, sigara faktörü, stres gibi birçok nedenden dolayı ağız kokusuyla başa çıkamıyor olabilirsiniz. Eğer kötü nefes kokunuzun sebebi bu faktörler değilse;  bakteri plağı, diş eti hastalıkları gibi yetersiz ağız bakımının sebep olduğu genel problemlerden kaynaklanıyordur.

Bu gibi kötü ağız kokusuna sebep olan ana nedenlerin önüne geçmek, taze bir nefese sahip olmak için;  ağız bakım ürünü ile çalkalamanın da dahil edildiği günlük ağız bakım rutininizi ihmal etmeyin.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor