KÜÇÜK ECRİN HAKKINDA FLAŞ GELİŞME!

Akraba ziyaretine gittikleri Midyat?ın Harmanlı köyünde bakkala gitmek için evden ayrılan 5 yaşındaki Ecrin Tunç?tan 9 gündür haber alınamıyor. Çocuk Bedenime Dokunma İnisiyatifi,minik Ecrin?i arama çalışmalarının jandarma tarafından 3 gün önce durduruldu

Resmi İlan 23.06.2015 12:05:13 0
KÜÇÜK ECRİN HAKKINDA FLAŞ GELİŞME!

Akraba ziyaretine gittikleri Midyat’ın Harmanlı köyünde bakkala gitmek için evden ayrılan 5 yaşındaki Ecrin Tunç’tan 9 gündür haber alınamıyor. Çocuk Bedenime Dokunma İnisiyatifi,minik Ecrin’i arama çalışmalarının jandarma tarafından 3 gün önce durdurulduğunu iddia etti.

Akraba ziyaretine gittikleri Midyat’ın Harmanlı köyünde bakkala gitmek için evden ayrılan 5 yaşındaki Ecrin Tunç’tan 9 gündür haber alınamıyor. Çocuk Bedenime Dokunma İnisiyatifi,minik Ecrin’i arama çalışmalarının jandarma tarafından 3 gün önce durdurulduğunu iddia etti.

 

İnisiyatifin yaptığı açıklamada, "Küçük bir çocuk için çok kritik olan ’kayıp gün’ sayısının artıp, tüm umutların Ecrin’e ne olduğuna dair bir habere bağlandığı bugünlerde, arama çalışmaları hakkında bilgi paylaşımı çağrımızı yineliyoruz. Aynı zamanda çocuklara yönelik her tür istismar ve şiddete karşı koruyucu tedbirler alınması doğrultusunda Anayasa ve diğer ilgili kanunlarca sorumlu tutulan başta devlet kurum ve kuruluşları olmak üzere, tüm kurumlara, bireylere sorumluluklarını hatırlatıyoruz" ifadeleri kullanıldı.


Midyat’ta yaşayan Tunç ailesi, 9 gün önce Mardin Midyat’ın Harmanlı köyüne akrabalarına ziyarete gitti. Evin küçük üyesi 5 yaşındaki Ecrin burada bakkala gitmek için evden çıktı. Eve uzun süre dönmeyince önce ailesi ve köylüler tarafından; daha sonra ilçe Jandarma komutanlığı tarafından aranmaya başlanan Ecrin’den 9 gündür haber alınamıyor.

"Bilgiler kamuoyu ile paylaşılmıyor"

Çocuk Bedenime Dokunma İnisiyatifi’nden yapılan açıklamada, küçük Ecrin’in kayıp çocuklar listesine kısa bir süre önce katıldığı hatırlatılarak, "Ecrin, 13 Haziran 2015 tarihinden beri bulunamıyor.

Mardin’in Midyat ilçesinde kaybolan Ecrin için sürdürülen arama çalışmalarından sonuç alınamazken, aramaya hangi düzeyde devam edildiğine dair bilgiler kamuoyu ile paylaşılmıyor. Çocuk Bedenime Dokunma İnisiyatifi tarafından gündemde tutulan ve sosyal medya üzerinden de #EcrinNerede hashtag’i ile sürdürülen arama çalışmaları hakkında kamuoyuna bilgi verilmesi çağrılarına rağmen Aile Bakanlığı ve diğer siyasi parti mensupları ile yerel yöneticiler konuya dair sessizliklerini sürdürüyor. Aileden alınan son bilgilere göre ise jandarma, arama çalışmalarını 3 gün önce durdurmuş" ifadeleri kullanıldı.

Aile kendisi aramaya devam ediyor

İnisiyatifin Ecrin’in babası Bekir Tunç ile irtibatta olduğu belirtilen açıklamada, çalışmaların durmasının ardından ailenin kendi çabaları ile aramaya devam ettiği kaydedildi. Aramaların yoğunluklu olarak dağlık alanda yapıldığına dair ilk açıklamalar hakkında görüşü sorulan uzmanlara ve istatistiklere göre 5 yaşındaki kayıp bir çocuk için başlıca olasılıkları da sıralayan inisiyatif, açıklamasında şunları kaydetti:

 Üç olasılık üzerinde duruluyor

 "’Açık alan, arazide kaybolma ya da kuyu/dere/ deniz/havuza düşme’, ’Kaçırılma, tecavüz ve ortadan kaldırılma (Bazı vakalarda kaçırılma, ailenin hasımları tarafından da gerçekleştirilebiliyor), ’Çocuk ticareti amacıyla kaçırılma’. Küçük bir çocuk için çok kritik olan ’kayıp gün’ sayısının artıp, tüm umutların Ecrin’e ne olduğuna dair bir habere bağlandığı bugünlerde, arama çalışmaları hakkında bilgi paylaşımı çağrımızı yineliyoruz. Aynı zamanda çocuklara yönelik her tür istismar ve şiddete karşı koruyucu tedbirler alınması doğrultusunda anayasa ve diğer ilgili kanunlarca sorumlu tutulan başta devlet kurum ve kuruluşları olmak üzere, tüm kurumlara, bireylere sorumluluklarını hatırlatıyor, konu ile ilgili duyarlılığın arttırılmasını talep ediyoruz."

 
Kaynak: ACUNN.COM

18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00