KUĞULU PARK,KUĞULARINA KAVUŞTU

Taksim Gezi Parkı protestolarının Ankara'daki adresi olan Kuğulu Park'ın kuğuları, polisin gazlı müdahalesinden etkilenmemeleri için nakledildikleri Ördekli Park'tan yuvalarına geri döndü.

Belediye Haberleri 11.07.2013 19:18:25 0
KUĞULU PARK,KUĞULARINA KAVUŞTU

Taksim Gezi Parkı protestolarının Ankara’daki adresi olan Kuğulu Park’ın kuğuları, polisin gazlı müdahalesinden etkilenmemeleri için nakledildikleri Ördekli Park’tan yuvalarına geri döndü.

Kuğuları havuza bırakan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Gezi Parkı olaylarında darp edilmesinin ardından yaşamını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünden büyük bir üzüntü duyduğunu belirtti. Başkan Tanık, Korkmaz’ın adını da daha önceki 4 şehit gibi bir parka vereceklerini bu parkın da Dikmen`de olacağını açıkladı.

Taksim Gezi Parkı protestolarının Ankara’daki adresi olan Kuğulu Park’ın kuğuları, polisin gazlı müdahalesinden etkilenmemeleri için nakledildikleri Ördekli Park’tan yaklaşık 40 gün sonra yuvalarına geri döndü. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Kuğulu Park’ta düzenlediği basın toplantısında, “Kuğuları buradan 3 Haziran 2013 tarihinde alarak güvenli bir yere taşıdık. O günden bu yana Gezi Parkı olayları nedeniyle beş vatandaşımız hayatını kaybetti. Çok üzgünüz” dedi.

Kuğuları tek tek havuza bırakan Başkan Tanık, “Evlerini özleyen kuğuların yeniden burada olması onlar için olduğu kadar Ankaralılar için de önemli. Bu park, her Ankaralının bir anısının, geçmişten izlerinin olduğu bir park” diye konuştu.

ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ PARKI

40 yılık geçmişi olan Kuğulu Park’ın, aşkın ve sevdanın parkı olmasının ardından artık özgürlük mücadelesinin de parkı olduğunu vurgulayan Başkan Tanık, “Toplumcu belediyecilik anlayışı kurucusu, Kuğulu Park’ı Ankara’ya kazandıran Vedat Dalokay’ı bir kez daha saygıyla anıyorum” dedi.

Uygar kentlerde meydanların, kendini ifade etme, yönetimleri eleştirme alanı olarak kullanıldığını ifade eden Tanık, “Türkiye’deki pek çok şehir gibi Ankara da meydansız. Ancak gençler, parklara yeni bir kimlik kazandırdı. Parkları tartışma ve dayanışma alanı haline getiren bu yaratıcı zekaya saygı ve sevgiyle bakıyorum” diye konuştu.

ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00