Kültür ve İnanç Destinasyonu Çalıştayı Mardin İli Hazırlık Toplantısı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla 7 Kasım’da Diyarbakır’da gerçekleştirilecek olan “Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa Kültür ve İnanç Destinasyonu Çalıştayı” Mardin İli hazırlık toplantısı yapıldı.

Mardin 31.10.2020 13:44:00 0
Kültür ve İnanç Destinasyonu Çalıştayı Mardin İli Hazırlık Toplantısı

Kültür ve İnanç Destinasyonu Çalıştayı’nın Mardin ayağı hazırlıkları kapsamında Mardin il ve ilçelerinden oluşan geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Ajans Genel Sekreterimiz Ahmet Alanlı, Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Serhat Harman, Mardin İl Kültür Turizm Müdürü Sabahattin Genç, Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Abdurrahman Şahin, Artuklu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Siraç Ballı, Midyat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Alptekin, Nusaybin Belediyesi Etüt ve Proje Müdürü M. Şafak Kavalı, Savur Belediyesi Fen İşleri Müdürü Gürkan Demir, Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Tunç, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Mardin İl Koordinatörü Erdal Çelik, Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Özgür Azat Gürgör ile Ajans uzmanlarımız katıldı.

Mardin ili hazırlık çalışmaları toplantısına başkanlık eden Ajans Genel Sekreterimiz Ahmet Alanlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mardin’in kültür turizmi alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve mevcut yerlerin zenginliğiyle beraber henüz keşfedilmemiş birçok yerin ortaya çıkarılmayı beklediğini söyledi. Keşfedilmeyi bekleyen alanların turizme kazandırılması için neler yapılabileceği konusunda çalıştıklarını ve ilgili paydaşlarla fikir alış verişinde bulunduklarını belirtti.

Toplantı katılımcıları, turizm alanında yaptıkları çalışmalardan söz ederek geleceğe yönelik gerçekleştirmek istedikleri projeleri anlattılar. Mardin’de turizm sektörünün daha fazla ilgi çekici hale gelmesi için neler yapılabileceği konusunda görüşlerini ifade ederek bu alanda yapılması gereken çalışmalardan bahsettiler. 7 Kasım’da Diyarbakır’da gerçekleştirilecek olan Çalıştay da konuşulacak konuların neler olduğu belirtildi. Ayrıca Diyarbakır’daki Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın ev sahibi olarak Çalıştay ile ilgili yaptığı hazırlıklar hakkında Ajans uzmanlarımız tarafından bilgi verildi.

Mardin Turizm Rotalarını belirlemek amacıyla bir araya gelen heyet, ziyaret edilecek yerler ile muhtemel turizm temalarını görüşerek günlük ve tematik rotaları oluşturdular.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24