KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY MARDİN'DE....

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve beraberindeki heyet bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Mardin'e geldi.

Mardin 26.05.2022 14:14:00 0
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY MARDİN

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve beraberindeki heyet bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Mardin'e geldi.

 

Bakan Ersoy'u Havalimanı'nda Vali Demirtaş, Ak Parti Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel, Ak Parti İl Başkanı Faruk Kılıç ve İl Protokolü karşıladı.

 

Bakan Ersoy ve beraberindeki heyet Midyat ilçesine giderek Belediye Başkanı Veysi Şahin'i makamında ziyaret etti.

 

Daha sonra çarşı esnafı ve vatandaşlar ile bir araya gelen Bakan Ersoy, ilçede Mor Gabriel Manastırı, Devlet Konukevi, Estel Hanı, Kültür Evi, Binbaşı Abdurrahman Efendi Konağı ve Matiate Yeraltı Şehri kazı alanına ziyaretler gerçekleştirerek incelemelerde bulundu.

 

Midyat ilçesinde devam eden arkeolojik kazılar sonucunda ortaya çıkan Matiate Yeraltı Şehri’nde incelemelerde bulunup burada basın mensuplarına demeç veren Bakan Ersoy, daha sonra ilçede faaliyete girecek olan H.Mehmet Ak-H.Edibe Ak Kuran Kursu’nun açılışını gerçekleştirdi. 

 

Bakan Ersoy Matiate Yeraltı Şehri ile alakalı Basın Mensuplarına verdiği demeçte şu ifadelere yer verdi;


"2020-2021 çalışmalarından sonra 2022'de de devam ettirme ve bütçesini artırarak daha yoğun bir şekilde çalışma kararı aldık. Şu anda 13,5 dönümlük bir arazi üzerinde 3 bin 500 metrekareden fazla bir yer altı şehri noktasında iki bölümde çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. İnşallah daha da genişleyerek devam edecek. Büyüklüğünü anlatmak gerekirse bilim adamlarının tespitlerine göre muhtemelen 50 bin kişinin yıllarca kapalı yaşayabilecekleri yer altı şehri inşa edilmiş. Korunma ve uzun süreli yaşayabilmek için yapılmış. Mardin ve Midyat'a baktığınız zaman burası inançların, dillerin ve kültürlerin birleştiği çok güzel bir yer. Geçmiş zamanda da istilalara çok maruz kalmış, bulunmuş olduğu çok değerli noktadan dolayı. Burada yaşayan insanlar da bu topraklarda yapılaşmalarla kendilerini koruma altına almayı başarabilmişler. Dünyadaki örnek noktalardan biri."

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve beraberindeki heyet temaslarını  bitirdikten sonra Mardin'den ayrıldı.

 

 

ARTUKLUHABER AJANSI-MARDİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19