KurdîLit Tanıtım Toplantısı Düzenledi.

Diyarbakır Sanat Merkezi?nin, Lîs Yayınları ve Literature Across Frontiers ortaklığı ile yürüttüğü KurdîLit Tanıtım Toplantısı 29 Haziran 2016 Çarşamba günü Sümerpark Resepsiyon Salonu`nda gerçekleştirildi.

Kültür ve Sanat 30.06.2016 14:22:20 0
KurdîLit Tanıtım Toplantısı Düzenledi.

Diyarbakır Sanat Merkezi’nin, Lîs Yayınları ve Literature Across Frontiers ortaklığı ile yürüttüğü  KurdîLit Tanıtım Toplantısı 29 Haziran 2016 Çarşamba günü Sümerpark Resepsiyon Salonu'nda gerçekleştirildi. Diyarbakır ve Mardin’den edebiyatçıların ve edebiyat ilgillerinin katıldığı toplantıda Lîs Yayınlarından Lal Laleş ve Diyarbakır Sanat Merkezinden Mukadder Ezel Yılmaz tarafından KurdîLit projesinin nasıl doğduğu, hangi faaliyetleri yürüttüğü ve geleceğe dönük planları aktarıldı. Projenin tanıtımının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ve Kürt Yazarlar Derneği Başkanı Yıldız Çakar, KurdîLit ile ilgili görüş ve önerilerini katılımcılar ile paylaştılar. Katılımcıların fikirlerini paylaşması ve Diyarbakır Sanat Merkezinden Övgü Gökçe’nin konuşması ile toplantı sona erdi. Toplantıda, proje süresince edebiyatçılar ile gereçekleştirilen görüşmelerden ve gözlemlerden yola çıkarak kaleme alınan sonuç raporu dağıtıldı. 
KurdîLit Nedir ? 
KurdîLit, Türkiye’de Kürtçe edebiyat ve yayıncılık alanında faaliyet gösteren aktörler (yazarlar, çevirmenler, yayıncılar ve süreli edebiyat yayınları) ile ilgili temel bilgileri bir araya getiren üç dilli bir web sitesi projesi. KurdîLit, Diyarbakır Sanat Merkezi, Lîs Yayınları ve Literature Across Frontiers’in Kürtçe edebiyat alanındaki işbirliğinin bir sonucu olarak tasarlandı. Proje, Kürtçe’nin Kurmancî ve Kirmanckî lehçelerinde üretilen güncel edebiyatın, Türkiye’de ve uluslararası alanda görünürlüğünü arttırmayı amaçlıyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-DİYARBAKIR

 


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00