Çavuşoğlu, küçük yaşlarda Kerkük'te başladığı spora "büyük bir tutkuyla" bağlı kaldı. Küçük yaşlarda kazanmaya başladığı başarılara, her seferinde bir yenisini ekledi. Irak Genç Milli Takımı'nda oynadı, Onlarca ulusal ve uluslararası şampiyonluklar kazand
Çavuşoğlu, küçük yaşlarda Kerkük’te başladığı spora "büyük bir tutkuyla" bağlı kaldı. Küçük yaşlarda kazanmaya başladığı başarılara, her seferinde bir yenisini ekledi. Irak Genç Milli Takımı’nda oynadı, Onlarca ulusal ve uluslararası şampiyonluklar kazandı. Çavuşoğlu, dört ülkenin (Irak, Türkiye, Danimarka ve İsveç) liglerinde masa tenisi oynamış ender sporculardan biridir.
Irak Türkü Kürşat Çavuşoğlu, tarihi bir başarıya imza attı. Çavuşoğlu, Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de 34.Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları’nda tüm rakiplerini yenerek altın madalyaya uzandı. Son iki dünya şampiyonu Çavuşoğlu, üst üste ikinci kez şampiyonluğu kazanarak bir ilke daha imza attı ve adını Türk spor tarihine bir kez daha yazdırdı.
Toplumlar, spor bakımından piramidal bir yapı gösterir. Piramidin tabanı ne ölçüde genişse, yani toplumda spor yapma alışkanlığı ne kadar yaygın ve yoğunsa, toplumda spor için gerekli olan spor tesislere, bilimsel araştırmalara, sistemli ve bilimsel çalışmalara, eğitime ve altyapıya ne kadar önem veriliyorsa, piramidin üst kısımları da o kadar yüksek, verimli ve parlak olur. Türkiye bu piramidin neresinde? Sporda veya sporcu yetiştirmede gerçek anlamda bir devlet politikası var mıdır? Türkiye, genç nüfus potansiyeli yüksek bir ülkedir, ama Türkiye olimpiyat ve dünya şampiyonalarında kazandığı madalya beklentilerin çok çok altında. Türkiye, uluslararası şampiyonalarda başarı elde etmek istiyorsa, sporun bir devlet politikası olmalı ve özellikle altyapıya çok önem vermelidir. Küçük yaştaki yetenekli çocukları seçebilecek sistemli, profesyonel bir altyapı kurulmalı ve Sporcu seçimleri de dünya standartlarına uygun yapılmalıdır. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi okullarda ve memleketin her yerinde yeterli spor tesisleri olmalıdır, ki insanlar spor yapabilsin ve geleceğin şampiyonları yetişsin. Unutmadan Türkiye’de sporun gelişmiş ülkeler (Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Çin, Almanya, Fransa, İngiltere, İsveç, Japonya) seviyesine gelebilmesi için ayrıca Çağdaş bilgilerle donatılmış nitelikli spor öğretmeni, antrenör ve vizyon sahibi spor yöneticilere ihtiyaç vardır.
Şampiyon Olmak…
Piramidin üst kısımlarında yer almak, yani şampiyon olmak, her sporcunun isteğidir ama oraya yalnızca çok yetenekli olanlar ve yeteneklerini özverili çalışmalarla ortaya çıkaranlar ulaşabilir. Başarılı bir sporcu olabilmenin anahtar kelimeleri; planlı, programlı, sistemli ve bilimsel çalışma, hırs, inanç, irade, disiplin ve sabırdır. Bugün bütün büyük zaferler üzerinde düşünülerek yani planlanarak elde edilmiştir. Aslında başarıya ulaşan insanlar hayallerinin peşi sıra yürüyenlerdir. Size gerçek bir başarı hikâyesi anlatacağım, hayatta istenirse her şeyin başarılabileceğini anlatan bir hikâye...
Kürşat Çavuşoğlu, Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de düzenlenen 34.World Medical and Health Games-34.Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları’nda masa tenisi branşında teklerde üst üste ikinci kez dünya şampiyonu oldu, çiftlerde ise ikinciliği elde ederek Türkiye`ye, 1 altın ve 1 gümüş madalya kazandırdı. Çavuşoğlu, Antalya’da geçen yıl düzenlenen şampiyonda Türkiye’ye iki altın madalya kazandırmıştı.
Çavuşoğlu, şampiyonanın ardından yaptığı açıklamada, "Altın madalya aldığım için çok mutlu ve gururluyum. Zagreb’e en iyisini yapmaya gitmiştim. Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak ve o bayrakla tur atmak gerçekten inanılmaz bir duygu. O madalyaları ülkem için kazandım. Bu gururu yaşamak için yaz-kış, Kar-yağmur, sıcak-soğuk demeden çok çalıştım. Bu ülkede eğitim gören ve bu ülkenin ekmeğini yiyen, suyunu içen ve çalışan bir vatandaş olarak tek borcum; ülkeme olan gönül borcumdur. Onu da madalyalar kazanarak ödemeye çalışıyorum. Kazandığım madalyaları tutkuyla sevdiğim güzel ülkeme armağan ediyorum." dedi.
Milli takımda ve dört ülke liginde masa tenisi oynamak, onlarca ulusal ve uluslararası şampiyonluklar kazanmak, üst üste iki kez dünya şampiyonu olmak gerçekten müthiş bir başarıdır, böyle bir başarı hayatta kaç kişiye nasip olur
MİNE AKDOĞAN/ARTUKLU HABER AJANSI