Başarılı insanlar hayatta hayallerine, hedeflerine koşarken ödeyecekleri bedelin farkında olanlardır.
Başarılı insanlar hayatta hayallerine, hedeflerine koşarken ödeyecekleri bedelin farkında olanlardır. Sporda başarı, küçük yaşlardan başlayan yoğun çaba, enerji, disiplin, fedakarlık, azim, karar, irade, zaman, planlı ve programlı çalışma ister. Sporda yalnızca sportif başarı yetmez; sporcunun bu başarıya uygun örnek bir yaşam sürmesi de gerekir. Bugün bütün büyük zaferler üzerinde düşünülerek yani planlanarak elde edilmiştir. Başarılı insanların geneline baktığınızda göreceğiniz şey onlar bu dünyaya yapmakta oldukları şeyi yapma amacı ile geldiklerini hissediyor ve hissettiriyorlar. Aslında başarıya ulaşan insanlar hayallerinin peşi sıra yürüyen kişilerdir.
Kürşat Çavuşoğlu, mesleğinin yanı sıra masa tenisinde 6 dünya şampiyonluğu, onlarca kupa ve yüzlerce madalyanın sahibi oldu. 2012’de Antalya‘da ilk kez katıldığı Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları‘nda (Medigames-World Medical and Health Games) masa tenisi dalında Türkiye’ye hem tekler hem de çiftlerde iki altın madalya kazandıran Çavuşoğlu bunun yanı sıra sağlık olimpiyatı olarak adlandırılan Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları‘nda 2013 Hırvatistan, 2014 Avusturya, 2015 İrlanda, 2017 ve 2024 Fransa olmak üzere teklerde 6 kez dünya şampiyonluğu kazandı. Çavuşoğlu, 6 defa dünya şampiyonu olan ilk Türk erkek masa tenisi sporcusu unvanını elde etti, Türkiye masa tenisi tarihinde de bir ilki gerçekleştirdi ve kendi efsanesini yazdı.
Başladığı spora tutkuyla bağlı kaldı
Çavuşoğlu, küçük yaşlarda Kerkük’te başladığı spora "büyük bir tutkuyla" bağlı kaldı. Küçük yaşlarda kazanmaya başladığı başarılara, her seferinde bir yenisini ekledi. Irak Milli Takımı’nda oynadı, Onlarca ulusal ve uluslararası şampiyonluklar kazandı.
Irak’ta hemen her çocuk spor yapar, çocukların düzenli olarak spor yaptığı bir ortamda büyüdüğünü söyleyen Kürşat Çavuşoğlu, “Mahalledeki çocuklardan çok da farkım yoktu. Spor yapıyordum; çünkü bizim orada, tüm çocuklar bunu yapardı. Futbol, basketbol, voleybol, Atletizm, yüzme, bisiklet, güreş, masa tenisi… Bizim oranın çocukları, bunlardan birini mutlaka yapardı. O yüzden, ilk çocukluk yıllarımda, sadece spor yaptığım için özel bir çocuk olduğumu hissetmedim. Arkadaşlarımdan ayrışmam. Onların biraz önüne geçmem için yaşımın ilerlemesi ve büyümem gerekti. Aynı şekilde, kardeşlerimle ilişkim de hiç anormal olmadı. Onlar da sporun içindeydiler. Hatta belli bir yaşa kadar, ailede en başarılı sporcu sıralaması yapılsa, muhtemelen ben onların gerisinde yer alırdım. Büyüdükçe ve başarılı olduğumu gördükçe, sporla ilgili başarılı olabileceğimi düşünmeye başladım” değerlendirmesini yaptı.
Kerkük’te İlkokulda masa tenisi oynarken keşfedilerek okul takımına alınan, başarıları ile Irak Milli Takımı’na girmeyi başaran ve 6 kez dünya şampiyonluğuna uzanan müthiş hayat hikayesi ile çok çalışmanın ve azmin getireceği başarıların canlı örneği. Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları’nda (Medigames) 6 kez Dünya Şampiyonluğuna ulaşan Çavuşoğlu, ben Kerkük'ten geldim ama burada hayatımı sürdürüyorum, burada eğitim gördüm, buranın ekmeğini yedim, suyunu içtim, kazandığım kupa ve madalyalar için ülkeme olan gönül borcum diyor. Dile kolay, Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları’nda masa tenisi dalında teklerde 6 ve çiftlerde ise 5 altın madalya, toplam 11 altın madalya kazanan Çavuşoğlu, Türkiye’nin adını bütün dünyaya duyurup, tanıtmanın haklı gururunu yaşıyor. Son olarak Fransa’nın Saint-Tropez kentinde düzenlenen 43.Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları’nda (Medigames) Türkiye’ye iki altın madalya kazandırdı.
2012’nin Spor “En”leri belli olurken, listede Kürşat Çavuşoğlu kendisine en iyiler arasında yer edindi ve “Yılın Hekimi” seçilen Çavuşoğlu, tıptaki başarısını sporda da devam ettirdi ve dünya şampiyonluğuna kadar uzandı. Çavuşoğlu, dört ülkenin (Irak, Türkiye, Danimarka ve İsveç) liglerinde masa tenisi oynamış ender sporculardan biridir.
Ülkeme gönül borcum var
Kerkük’ten gelerek anavatanı Türkiye’ye yerleşen ve müthiş başarılara imza atan Çavuşoğlu, Türkiye’ye kazandırdığı 6 dünya şampiyonluğu ve uluslararası turnuvalarda onlarca madalyalar için “ülkeme olan gönül borcumdur” diyerek büyük bir alçak gönüllükte bulunuyor. Renkli bir hayatı olan Kürşat Çavuşoğlu, İlk ve orta eğitimini Kerkük’te bitirdikten sonra, 1978’de üniversite öğrenimi için anavatanı Türkiye’ye geldi. Önce 1979’da Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne başladı. 1980’de İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne yatay geçiş yaptı. 1985’te mezun oldu. 10 yıl yurtdışında hem eğitimini sürdürdü, hem de çalıştı. Evli ve iki çocuk babası olan Kürşat Çavuşoğlu beş yabancı dil biliyor.
Kürşat Çavuşoğlu, elde ettiği bu başarılarla adının tarihe altın harflerle yazdırdı. Çavuşoğlu, savaşçı, azimli ve kararlı kimliğiyle akıllara kazınan bir isim oldu. Pes etmeyen karakteri ve çelik iradesiyle herkesin takdirini topladı. Çavuşoğlu, hayat felsefem ve başarılarımın sırrı ise; en iyi olmak için her zaman çabalamalısınız fakat asla en iyi olduğunuza inanmamalısınız diyor.
20-22 Aralık 2024 tarihleri arasında Antalya Spor Salonu’nda düzenlenen ve 320 sporcunun katıldığı 3. Antalya Ulusal Veteran Masa Tenisi Turnuvası’nda Kürşat Çavuşoğlu, teklerde ve partneri Kerküklü milli sporcu Ziyad Tahir Baba ile çiftlerde şampiyon oldu. Kürşat Çavuşoğlu, Antalya Ulusal Masa Tenisi Turnuvası’nda önemli bir başarıya daha imza atarak üst üste 3. kez hem teklerde hem de çiftlerde iki altın madalya kazanandı.
ARTUKLU HABER AJANSI-ANTALYA
Özlem Gültekin
9860,15%1,94
35,20% 0,08
36,64% 0,02
2961,44% 0,11
4797,99% -0,07