Tarih: 29.05.2014 00:45

Kürt Bakandan Omay'a Teşekkür Ziyareti

Facebook Twitter Linked-in

Mardin Artuklu Üniversite’nin ev sahipliğinde altıncısı düzenlenen “Mezopotamya Tıp Kongresi” ne katılmak üzere Mardin’e gelen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi eski Sağlık Bakanı Dr. Tahir Hawrami, Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay’a teşekkür ziyaretinde bulundu.  

 
Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım’ın da hazır bulunduğu ziyarette, 2009 yılından itibaren “Mezopotamya Tıp Günleri” adı altında düzenlenen tıp kongresinin Mardin’de yapılması noktasında verdiği çabalardan dolayı Rektör Omay’a teşekkür eden Dr. Hawrami,  bu etkinliğin akademik ve bilimsel ilişkileri artırmak ve oluşturulacak yeni mekanizmalar üzerinde istişarelerde bulunmak için çok güzel bir zemin oluşturduğunu ifade etti.

Kürtçenin ve Kürt kültürünün bilimsel etiği esas alarak, akademik ölçüler içinde canlandırılıp hayat bulması için Mardin Artuklu Üniversitesi’nin gayretlerini çok anlamlı ve değerli bulduğunu belirten Tahir Hawrami:

“Türkler ve Kürtler, hangi ülkede olursa olsun, ezeli ve ebedi bir kardeşlik içindedirler. Bu ezeli ve ebedi kardeşliğin böylesine güzel çabalarla oluşturulan zeminde güçlenerek geleceğe taşınacağına inancım tamdır.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Serdar Bedii Omay ise, amaçları arasında Mezopotamya coğrafyasında ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Kürt doktorları buluşturup aralarındaki mesleki ve sosyal ilişkileri geliştirmenin yanı sıra Kürtçenin bir bilim dili olarak 
kullanılması olan “6.Mezopotamya Tıp Kongresi” nin Mardin’de gerçekleştirilmesinden dolayı mutlu olduğunu kaydetti.

Türkiye Cumhuriyetinin günümüzde Irak Kürdistan’ı ile kurduğu çok sıcak ve yakın ilişkilerinin Mardin Artuklu Üniversitesini son derece memnun ettiğinin altını çizen Rektör Omay:

“Üniversite olarak, bölge halkının huzur ve barışına katkı yapacak her türlü akademik desteği sağlamayı sürdüreceğiz.” dedi
,
``Haberin Olduğu Her Yerde``
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —