KUTSAL EMANETLER ANKARA`DA

Eskişehir`in Sivrihisar ilçesinde Kaymakam Erdinç Yılmaz ve Ankara`nın Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer`in katıldığı törende teslim alınan emanetler, Polatlı`da Ankara`dan gelen atletlerce teslim alındı.

14.03.2015 20:40:04 0
KUTSAL EMANETLER ANKARA`DA
 

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'ncü yıl dönümü kutlamaları nedeniyle bu yıl 18'incisi düzenlenen Zafer Koşusu ve Halk Yürüyüşü kapsamında Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, Çanakkale Boğazı'ndan alınan deniz suyu ve Türk bayrağından oluşan 'kutsal emanetler', 17 Mart 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edilmek üzere Polatlı’dan Ankara'ya gönderildi.
 

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'ncü yıl dönümü kutlamaları nedeniyle bu yıl 18'incisi düzenlenen Zafer Koşusu ve Halk Yürüyüşü kapsamında, Kutsal emanetlerin sırasıyla Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Ankara illerinin sınırlarından geçirilerek. Cumhurbaşkanlığına teslim edilen ‘kutsal emanetler’ Eskişehir Sivrihisar’da düzenlenen tören ile Polatlılı atletlere teslim edilerek Polatlı’ya getirildi. Kutsal emanetler, Polatlı İlçesine getirilirken üst düzeyde güvenlik önlemleri alındı.

Kutsal emanetlerin, Ankara’ya teslimi için Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Polatlı Kaymakamı M. Nedim Tunçer, Topçu ve Füze Okulu Komutanı Tümgeneral Avni Avgün, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya,  Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Hayri Doğruel, Polatlı İlçe Spor Müdürü Ali Turan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Polatlı İlçe Kaymakamı M. Nedim Tunçer, " 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında, 12 Mart 2015 tarihinde, Çanakkale’den alınan kutsal emanetler, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Eskişehir’den, Polatlımıza geldi.  Getirilen kutsal emanetlerimiz, Polatlılı atletlerimiz tarafından Ankara atletlerimize teslim etme törenimizi gerçekleştireceğiz.  Bu kutsal emanetlerimiz  17 Mart 2015 tarihinde, Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edilecektir.  Milli birlik ve beraberliğimizin en büyük örneklerinden birinin yaşandığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine, zafer ile çıktığı binlerce şehit verdiğimiz, Çanakkale’den yola çıkan bu emanetlerimizin anlamı ve önemi çok büyüktür.  Vatan topraklarını kendi hayatlarından değerli bilen şehitlerimiz Çanakkale'de verdikleri unutulmaz savunma ile kahramanlık, bağımsızlık ve onurlu bir yaşam simgesi olmuşlardır. Bugün bağımsız Türk devletinin vatandaşı olarak, bu topraklarda yaşıyorsak. Bunu dün canını ortaya koyan tüm şehitlerimize borçluyuz. 18 Mart 1915 günü zamanının en ileri donanması, Çanakkale boğazında beklemediği bir savunma ile karşılaşmış, ve geri çekilmek zorunda kalmıştır. Müteakip aylarda emperyal güçlerin başlattıkları kara harekatı da aynı şekilde hüsranla sonuçlanmıştır. Bu zafer, 1. Dünya Savaşı sonrasında başlattığımız Kurtuluş Savaşı'nın ilham kaynağı olmuştur. Türk askerlerinin kahramanlık ve fedekarlığının doruk noktasına ulaştığı bir azmin mücadelesi olmuştur. Türk ulusu bu zafer ile kaybettiği özgüveni tekrar kazanmıştır. Bağımsızlığın simgesi şanlı bayrağımız, Çanakkale Deniz Zaferi'nin yaşandığı Çanakkale Boğazı'ndan alınan deniz suyu ve Kara Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası'ndan alınan kutsal toprağı Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim ederek, bu destanı bir kez daha hatırlayacağız. Bu kahramanlık destanını yazan, başta M. Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale Savaşında şehit olan bütün kahraman askerlerimizin önünde saygı ile eğiliyor. Rahmet minnet ve şükran ile anıyoruz." Dedi.

 Polatlı Kaymakamı M. Nedim Tunçer’in konuşmasının ardından Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, Çanakkale Boğazı'ndan alınan deniz suyu ve rengini şehitlerimizin kanından alan şanlı Türk bayrağından oluşan kutsal emanetleri, Ankara'ya Cumhurbaşkanı’na götürecek olan atletlere teslim edildi.  

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:RÜZGAR KABASAKAL


Anahtar Kelimeler: KUTSAL EMANETLER ANKARA`DA
23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,80%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,12
  • EURO

    34,66% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2396,48% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00