``KUTU KUTU DOLARLAR,UNUTTURULMAK İSTENİYOR``

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri :"İktidar kanadı kutu kutu dolarlardan hiç bahsetmiyor. Merkez Bankası`nın yeri değişmiş de sanki milletin haberi yok. Ayakkabı kutuları ne zamandan bu yana dolar muhafaza, nakil ve müdafaa aracı olarak kullanılıyor.

Siyaset 20.12.2013 19:35:12 0
``KUTU KUTU DOLARLAR,UNUTTURULMAK İSTENİYOR``

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri :"İktidar kanadı kutu kutu dolarlardan hiç bahsetmiyor. Merkez Bankası`nın yeri değişmiş de sanki milletin haberi yok. Ayakkabı kutuları ne zamandan bu yana dolar muhafaza, nakil ve müdafaa aracı olarak kullanılıyor. Sayın Arınç bunu çıkıp anlatsın da millet olayı anlasın"dedi.

Hükümetin paniklediği görüşünü savunan Yeniçeri, rüşvetin ya da yolsuzluğun hukuk yönünden suç, ahlak yönünden kötü, dinen haram ve insanlık yönünden yanlış bir olgu olduğunu kaydetti. Başlatılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu dolayısıyla hükümetin takındığı tavrın demokratik hukuk devletine uymadığını ifade eden Yeniçeri, "Başta Başbakan olmak üzere iktidar yetkilileri yargıya açıkça müdahale etmiş, yargı üzerinde baskı uygulamış ve yargıyı etkilemişlerdir" dedi. 

Ortaya çıkan görüntülerin ve somut delillerin hükümet tarafından "güç mücadelesi" olarak nitelenmesinin sorunu saptırmak anlamına geldiğini kaydeden Yeniçeri, "Başbakan Erdoğan operasyona kirli operasyon adını vermiş, operasyonu yapanları ise devlet içinde devlet olmuş çeteler olarak nitelemiştir. Demek ki Başbakan Erdoğan bu operasyon sonucu milletin gözüne batan evdeki kasaları, ayakkabı kutuları içindeki milyon dolarları, para sayma makinelerini temiz işlerin aracı olarak görmektedir" dedi. 

Başbakan`ın bu sözlerle aynı zamanda yargıya da göz dağı verdiğini ileri süren Yeniçeri, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun iktidarın "kimyasını bozduğunu, iktidar yetkililerinin de paniklediğini" söyledi. İktidarın yolsuzluk operasyonuna idari operasyonla cevap verdiği görüşünü savunan Yeniçeri, operasyonu yürüten beş polis müdürünün görevden alındığını hatırlatarak "Bu çok açık biçimde yargıya müdahaledir" şeklinde konuştu. 
"İktidar bu tasarrufuyla açıkça bizim öngördüğümüz yolsuzluklar soruşturulabilir, bizim ya da yandaşlarımızın yaptığı yolsuzluklar soruşturulamaz demiş olmaktadır" ifadelerine yer veren Özcan Yeniçeri, Bülent Arınç`ın açıklamalarına da değindi. 

"İktidar kanadı kutu kutu dolarlardan hiç bahsetmiyor. Merkez Bankası`nın yeri değişmiş de sanki milletin haberi yok. Ayakkabı kutuları ne zamandan bu yana dolar muhafaza, nakil ve müdafaa aracı olarak kullanılıyor. Sayın Arınç bunu çıkıp anlatsın da millet olayı anlasın" şeklinde konulan Yeniçeri, "AKP kamu vicdanında suçüstü yakalanmıştır" dedi. 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ`ın açıklamalarında "Soruşturmanın gizliliğini ihlal eden savcılar hakkında Başbakan Yardımcısı olarak Adalet Komisyonu huzurunda suç duyurusunda bulunuyorum" dediğini hatırlatan Yeniçeri şunları kaydetti: 

"Bozdağ doğru söylüyor. Yasaların öngördüğü soruşturmanın gizliliği ve masumluk karinesi ihlal edilmemelidir ve bu suçtur. Ancak Balyoz, Ergenekon, Oda TV soruşturmalarında da soruşturmanın gizliliği ve masumiyet karinesi ihlal edilmiştir. O zaman soruşturmanın gizliliği ihlal edilirken, yargıszı infaz yapılırken ve masumluk karinesi çiğnenirken iktidarın bu anlı şanlı yetkililerinin aklına bunca hak ihlalinden suç duyurusunda bulunmak gelmemiştir. Aksine iktidar yetkilileri keyifle ellerini ovuşturarak durumu geçiştirmişlerdir." 

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan Başbakan`ın, İçişleri Bakanı`nın ve polis amirlerinin haberinin olmadığının söylendiğine dikkat çeken Yeniçeri, "Böyle bir operasyon ilgililere haber verilmiş olsaydı medyaya yansıyan milyon dolarlar, ayakkabı kutuları, para kasalarına ulaşmak mümkün olmazdı" diye konuştu. Yeniçeri şunları kaydetti: 

"Ahlaki çürüme, iktidarlarda görülen en ciddi çöküş alametidir. Gelinen aşamada AKP iktidarı siyasi rezervlerinden önce ahlaki rezervlerini tüketmiş durumdadır. Bu da AKP iktidarının yolun sonuna geldiğinin en büyük kanıtıdır. Kaybedeceği bir şey kalmayan iktidarlar ölümüne saldırgan olurlar. Bu aşamadan sonra AKP iktidarının daha da saldırganlaşacağını beklemek gerekir." dedi.



ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07