LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK TEKNİKERLERİ ATAMA BEKLİYOR

Örgütlenerek Atama sorunlarına çözüm arayışı içerisinde olan Laborant ve Veteriner sağlık teknikerleri atama konusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik`ten destek bekliyor.

3.07.2017 00:00:10 0
LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK TEKNİKERLERİ ATAMA BEKLİYOR

Örgütlenerek Atama sorunlarına çözüm arayışı içerisinde olan Laborant ve Veteriner sağlık teknikerleri atama  konusunda   Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı  Faruk Çelik'ten  destek bekliyor.

 

 Laborant ve Veteriner sağlık teknikerleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı  Faruk Çelik'e seslenerek atanma sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.

 

İŞTE LABORANT VE VETERİNERE SAĞLIK TEKNİKERLERİNİNİN TALEPLERİ:

 

''Öncelikle sayın bakanımızdan mühendis ve veteriner hekimlere verdiği atama müjdesini biz Laborant ve Veteriner Sağlık Teknikerlerine de bir an önce vermesini istiyoruz.

Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Bölümü mezunları, bildiğiniz üzere evcil ve çiftlik hayvanlarının sağlıklarının korunması, beslenmeleri, yetiştirilmeleri ve ıslah edilmeleri çalışmalarında görev alacak teknik bilgi ve becerileriyle bakanlığa sahada her türlü katkıyı kaliteli bir şekilde sağlayacak kişilerdir. Lakin son yıllarda bakanlığımız bizleri görmezden gelmektedir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında hali hazırda yüzlerce boş Laborant ve Veteriner Sağlık kadrosu bulunmaktadır. 2017/1 Merkezi Yerleştirme İşleminde ve sözleşmeli personel alımlarında ise Laborant ve Veteriner Sağlık Teknikerlerine kadro tahsisi yapılmamıştır. Üniversitelerin yanı sıra Açıköğretim fakültesinde de mevcut olan branş her yıl binlerce kişiyi mezun etmektedir ve hali hazırda mezunlarının sayısının yaklaşık 20.000 (yirmi bin) civarında olduğu belirtilmektedir. Mezun sayıları her yıl artmakla birlikte, hem özel sektörde hem de devlet kurumlarında çalışma imkânları ciddi oranda kısıtlı hale gelmiştir.   Mezun verilen binlerce kişiye rağmen bakanlık hiç bir şekilde atama gerçekleştirmemektedir. Ayrıca teknisyenler kurum içi unvan değişikliği ile norm eksiği olan Veteriner Sağlık Tekniker kadrolarını işgal ederek ihtiyaç olan kadroların tahsisine engel oluşturmaktadır. 


Siz Sn. Bakanımızdan Laborant ve Veteriner Sağlık Teknikerleri olarak sözleşmeli alımlarda bize de yer verilmesini, yılda iki kez yapılan merkezi yerleştirmelerde her yerleştirme için tahsis edilebilecek en yüksek sayıda kadro açılmasını talep ediyoruz ve talebin her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmesini istiyoruz.''denildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00