LEVENT GÖK İMRAHOR VİYADÜĞÜNDEKİ TOPRAK KAYMASINI BAŞBAKANA SORDU

Ankara Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, İmrahor Viyadüğü?ndeki heyelanın yarattığı tehlikeyi Başbakan Davutoğlu?na sordu.

Belediye Haberleri 28.08.2015 10:50:33 0
 LEVENT GÖK İMRAHOR VİYADÜĞÜNDEKİ TOPRAK KAYMASINI BAŞBAKANA SORDU

Ankara Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, İmrahor Viyadüğü’ndeki heyelanın yarattığı tehlikeyi Başbakan Davutoğlu’na sordu.

 

Her yağmur sonrasında toprak kayması nedeniyle viyadük ayaklarının boşa çıktığını, viyadüğün her an çökme tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğu yolunda bölge sakinlerini endişelendirdiğini belirten Levent GÖK, İmrahor viyadüğü eteklerindeki gecekonduların boşaltılıp boşaltılmayacağını sordu.

 

Levent GÖK, Çankaya ve Mamak ilçelerini birbirine bağlayan İmrahor Viyadüğü’nün ayaklarının sağlamlaştırılması ve yeni heyelan tehlikelerine karşı alınacak önlemleri sordu.

 

Levent GÖK, İmrahor ve Ege mahallelerindeki bahçelerin ASKİ tarafından yanlışlıkla verilen kanalizasyon suyu ile sulanmasının çocukların ve bahçe ile uğraşan yetişkinlerin sağlığını bozucu etkilerine karşı alınan ve alınacak önlemleri de sordu.

 

Levent GÖK'ün önergesi şöyle: 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Ahmet DAVUTOĞLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim. 25.08.2015

 

                                                                     Levent GÖK

                                                                Ankara Milletvekili

 

                                                            CHP Grup Başkanvekili 

 

Mamak’ta İmrahor Mahallesi’nin üstünden geçen İmrahor Viyadüğü’nün her yağmur sonrasında ortaya çıkan toprak kayması çok büyük endişelere yol açmış bulunmaktadır.

Akan sel sularının neden olduğu toprak kaymasıyla viyadüğün ayakları boşalmış ve viyadüğün yıkılması tehlikesi mahalle halkını haklı bir endişeye sevk etmiş bulunmaktadır.

Yanı sıra, ASKİ elemanları tarafından kanalizasyon borusunun onarım çalışması sırasında İmrahor ve Ege mahallelerinde bahçelere yanlışlıkla kanalizasyon suyu verildiği yurttaşların şikâyeti üzerine ortaya çıkmış bulunuyor.

Bu bağlamda;

1-Bu koşullarda yeni sel ve heyelan olaylarına karşı almayı düşündüğünüz koruyucu önlemler nedir?

 

2-Viyadük ayağındaki boşalmaya karşı nasıl bir onarım ve güçlendirme çalışması planlanmaktadır?

 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9815,32%0,96
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,92% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2432,93% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4000,71% 0,15