``Lezzet Haritası? Mardin?de ``Programına Yoğun ilgi

Show TV ekranlarında ilgiyle takip edilen, ?Ezgi Sertel ile Lezzet Haritası?, Anadolu?nun eşsiz lezzetlerini sunmaya devam ediyor.Cumartesi ve Pazar Günü 2 Bölümde yayınlanan Programda Mardin ve Mardin yemekleri tanıtıldı.

Mardin 4.05.2015 14:34:21 0
``Lezzet Haritası?  Mardin?de ``Programına Yoğun ilgi

Show TV ekranlarında ilgiyle takip edilen, “Ezgi Sertel ile Lezzet Haritası”, Anadolu’nun eşsiz lezzetlerini sunmaya devam ediyor.Cumartesi ve Pazar Günü 2 Bölümde yayınlanan Programda Mardin ve Mardin yemekleri tanıtıldı.

Programın sempatik sunucusu Ezgi Sertel, Anadoluyu il il, ilçe ilçe gezip, tadına doyum olmaz yöresel lezzetleri, binlerce yıllık yaşanmışlıkların sonucu olan gelenekleri, görenekleri ve ülkemizin cennet köşelerini ekranlarınıza getirip, yurdumuzun lezzet haritasını çıkarıyor.

Show TV’nin ilgiyle izlenen programı, “Ezgi Sertel ile Lezzet Haritası”nın bu haftaki durağı Mardin.Oldu...

Ezgi Sertel bu bölümde Mardin’i gezerek tanıtırken, Mardin’e özgü Aluciye yemeği, Carra Kebabı,  Hariri Tatlısı ve Badem Şekeri’nin yapımını ekrana getiren   Sertel, Mardin’e özgü konaklardan birinde de, Çağla Yemeği, Keme Kavurması ve Tahiye Tatlısı’nın yapımını izleyecilerle gösterecek. Yöresel müzik ekibinin de Mardin türkülerini seslendirdiği programda Ezgi Sertel ayrıca, Mehir Çorbası, Halep Tava ve Çömlekte Güveç yapımını da  ekrana taşıyor.Mardin’in Kızıltepe ilçesine de giden Sertel, burada da yöreye özgü Teşt yemeğinin yapımını ekrana getirerek.Mardin yemeklerinin Dünya çapında tanıtılmasına önemli katkı sağlıyor.

Daha önceki Programlarında da da Mardin ve Mardin Yemeklerine yer Veren Sempatik sunucu Ezgi Sertel,Bu kez farklı Mardin Yemeklerinin tanıtımını yaptı.,Mardin',in Turistik yörelerinden Dara Harabelerinin bulunduğu Dara Köyünde Dara Evine konuk edilen Ezgi Sertel Burada Daralı Köy Hanımlarının yaptığı Mardin Yemeklerinin yapımını izleyenlerine tanıtarak,Önemli bir çalışmaya imza atttı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 

 


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88