LOKMAN HEKİM HASTANESİNDEN TÜRKİYE`DE BİR İLK!

AORT ANEVRİZMA (BALONLAŞMA) AMELİYATI LOKMAN HEKİM SİNCAN HASTANESİ'NDE İLK KEZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sağlık 24.03.2014 14:57:37 0
LOKMAN HEKİM HASTANESİNDEN TÜRKİYE`DE BİR İLK!

 

Lokman Hekim Sincan Hastanesi’nde, karnında ‘balonlaşma’ rahatsızlığı olan 74 yaşındaki hasta, ‘kansız’ ve ‘kesiksiz’ EVAR yöntemi ile tedavi edilerek önemli bir başarıya imza atıldı. Hasta uyutulmadan, kasıktan girilerek gerçekleştirilen yöntem sayesinde hasta aynı gün ayağa kalktı.

 

 

 

Lokman Hekim Sincan Hastanesi’nde Doç. Dr. Mahmut Mustafa Ulaş, Dr. Abdullah Çolak ve Dr. Mehmet Uslu`dan oluşan Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi ekibi önemli bir tıbbi başarıya imza attılar.

‘’Abdominal Aort Anevrizması’’ adı verilen halk tabiriyle ‘balonlaşma’ rahatsızlığı bulunan 74 yaşındaki hasta Ali Ünal, EVAR yöntemi ile tedavi edildi.

Doç. Dr. Mahmut Mustafa Ulaş, operasyonla ilgili şunları söyledi:

“Ana yaşı 74 olan hastamızın karnında halk tabiriyle ‘balonlaşma’ dediğimiz ‘’Abdominal Aort Anevrizması mevcuttu. Hastamız kardiyak problemler nedeniyle açık cerrahiye uygun değildi ve yüksek risk taşıyordu. Son zamanlarda dünyada ve ülkemizde de popüler olan ‘EVAR Yöntemi’ diye adlandırdığımız yöntemle kasıktan girerek, kansız bir şekilde hastamızı uyutmadan işlemi gerçekleştirdik. İşlemin olduğu gün ayağa kalkan hastamızı şifayla taburcu ettik. Teknolojinin avantajlarını kullanmak hem hastalarımız hem de biz hekimler için mutluluk verici.”

 

Lokman Hekim Sincan Hastanesi’nde ilk kez uygulanan ‘EVAR Yöntemi’ ile şifa bulan ve taburcu olan hasta Ali Ünal ise, ‘’Lokman Hekim Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi ve Anjio ekibine çok teşekkür ediyorum. Lokman Hekim`i özellikle seçtik ve güvendik. Buradaki güleryüz, ilgi ve kaliteli hizmette emeği geçen herkese teşekkür ederim` sözleriyle mutluluğunu ifade etti.

 

EVAR NEDİR?

Riski yüksek ameliyatlara uygulanan EVAR (EndoVascular Aneurysma Repair) damar içerisinden girerek balonlaşmış, yırtılmış veya patlamış olan damarın tamir edilme yöntemidir.

 
 
 ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00