``LOZAN`IN KANITI TÜRKİYE CUMHURİYETİ`NİN TA KENDİSİDİR``

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yazılı açıklama yaparak,``,Lozan`ın kanıtı al bayrağımızın ilelebet dalgalanacağı,Türkiye Cumhuriyetinin ta kendisidir``Dedi.

29.09.2016 19:34:06 2549 0
``LOZAN`IN KANITI TÜRKİYE CUMHURİYETİ`NİN TA KENDİSİDİR``

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yazılı açıklama yaparak,'',Lozan'ın kanıtı al bayrağımızın ilelebet dalgalanacağı,Türkiye Cumhuriyetinin ta kendisidir''Dedi.

 

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yazılı açıklamasında şu ifadeye yer verdi;

 

“Bugünkü varlığını ve iktidarını Cumhuriyet ve Atatürk devrimlerine borçlu olanların, Lozan Antlaşması'nı eleştirmelerini anlamak mümkün değildir. Lozan, İstiklal Savaşı'nı zaferle sonuçlandıran bir milletin, tam bağımsız bir Türkiye'yi inşasının imzasıdır. Bu imzada, toprak altında binlerce kefensiz yatan vatan şehidinin, Hasan Tahsin'in, Nene Hatun'un hakkı vardır. Lozan'ın kanıtı, al bayrağımızın ilelebet dalgalanacağı Türkiye Cumhuriyeti'nin ta kendisidir. Gerisi laf-ı güzaftır.”Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL

-4.1° / -8.8°
  • BIST 100

    14181,86%1,08
  • DOLAR

    43,02% 0,17
  • EURO

    50,46% -0,21
  • GRAM ALTIN

    6079,12% 1,91
  • Ç. ALTIN

    10049,51% 1,21