LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ İŞ YERİ KAPANAN ESNAFTAN SU BEDELLERİNİ ALMAYACAK
120 bin nüfusa sahip Lüleburgaz Belediyesi, ikinci bir karara kadar iş yeri kapanan esnaftan su, atık su, katı atık, okuma bedeli, çevre ve temizlik vergisi almayacak.
Lüleburgaz Belediyesi korona virüs nedeniyle iş yeri kapanan esnaftan su, atık su, katı atık bedeli, çevre temizlik vergisi ve okuma ücreti almayacak. Lüleburgaz Belediyesi’nin her zaman esnafın yanında olmaya devam edeceğini söyleyen Belediye Başkanı Murat Gerenli, “Lüleburgaz Belediyesi olarak her zaman halkımızın ve esnafımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz” dedi.
Korona virüs salgını boyunca 700’den fazla aileye maddi destekte bulunan, bin 500 aileye erzak yardımı yapan ve en son belediyeye ait kapanan iş yerlerinden kira almama kararı alan Lüleburgaz Belediyesi önemli bir karara daha imza attı. Belediye, ikinci bir karara kadar iş yeri kapanan esnaftan su, atık su, katı atık bedeli, çevre temizlik vergisi ve su okuma ücretini almayacak. Karar esnaf tarafından olumlu karşılanırken konuyla ilgili Başkan Gerenli önemli açıklamalarda bulundu.
Dilekçeyle başvurmaları yeterli
Bu kapsamda korona virüs önlemleri nedeniyle iş yerlerinin faaliyeti durdurulan Lüleburgaz esnafı, belediyeye dilekçe ile şahsen başvurabilecek. Yapılan başvurunun ardından söz konusu esnafın kapatılan iş yerlerinin su abonelikleri ikinci bir karara kadar geçici olarak kullanıma kapatılacak. Esnaftan bu süre içinde su bedeli, atık su, katı atık bedeli, çevre temizlik vergisi ve okuma ücreti alınmayacak.
“Halkımızın ve esnafımızın yanındayız”
Kararla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Gerenli, Lüleburgaz Belediyesi’nin korona virüs salgının başladığı günden bu yana halkının ve esnafının yanında durduğunu söyleyerek, “Bu zor günlerde Lüleburgaz Belediyesi olarak her zaman halkımızın ve esnafımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Kentimizde bulunan iş yerlerinde faaliyeti durdurulan esnafımızın, belediyemize dilekçe ile şahsen başvurmaları halinde, ikinci bir karara kadar mevcut iş yeri su abonelikleri geçici olarak kullanıma kapatılacak olup kendilerinden su bedeli, atık su bedeli, katı atık bedeli, çevre temizlik vergisi ve okuma ücreti alınmayacaktır” diye konuştu.
ARTUKLU HABER AJANSI-KIRKLARELİ/LÜLEBURGAZ
-
1
Çolakoğlu Metalurji Spor Kulübü’nden Madrid Büyükelçiliği’ne Anlamlı Ziyaret
-
2
Başkan Akgün Kanal 23'te 'Melisa İle Yaşama Dair' Programına Konuk Oldu
-
3
ASOF'tan Türkiye Genelinde Su Kaynakları Temizlik Hareketine Çağrı
-
4
Hilvanlı Öğrencilerin Sinema Heyecanı
-
5
DOĞAN BEKİN; “YİTZHAK KROİZER’İN FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK NEFRET SÖYLEMLERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ”
-
6
KATİL İSRAİL VE İŞBİRLİKÇİSİ ABD SİYAH ÇELENK BIRAKILARAK PROTESTO EDİLDİ
-
7
Aliağa’da Ücretli Otopark Uygulaması Başlıyor
-
8
Başkan Şahin Mamak'ta Öğrencilerle Fidan Dikti
-
9
TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ ENCÜMENİNDEN AÇIKLAMA
-
10
TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI ERGÜN ATALAY'DAN SAVAŞA VE SESSİZLİĞE KARŞI ULUSLARARASI SENDİKALARA ÇAĞRI
-
11
DİKA'dan Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Proje Yazma Eğitimi
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74



