LYS SINAVINA VALİ CENGİZ`İN YARDIMI İLE GİREBİLDİ

Mardinde LYS Sınavına Giren Genç kız Cumartesi Günü girdiği sınav merkezinde Nüfus Cüzdanını kaybetmesi sonucunda Pazar Günü Gireceği sınava görevliler tarafından alınmayınca,Vali Cengiz`ın Müdahelesi ve araç tahsis etmesi sayesinde Nüfus cüzdanını çıkart

Gündem 24.06.2013 16:53:50 0
LYS SINAVINA VALİ CENGİZ`İN YARDIMI İLE GİREBİLDİ

Mardin`de LYS Sınavına Giren Genç kız Cumartesi Günü girdiği sınav merkezinde Nüfus Cüzdanını kaybetmesi sonucunda Pazar Günü Gireceği sınava görevliler tarafından alınmayınca,Vali Cengiz`ın Müdahelesi ve araç tahsis etmesi sayesinde Nüfus cüzdanını çıkartması sonucu son anda yetişebildi.

Mardin`de Lisans Yerleştirme Sınavları edebiyat-coğrafya  (LYS-3) sınavı öncesi kimliğini kaybeden öğrenciye Mardin Valilisi Dr. Ahmet Cengiz yardımcı oldu.


Mehmet Edip Fatma Yüksel Anadolu Lisesi`nde  LYS-3 sınavına girecek olan Tülin Doğru, bir gün önce sınava girdiği okulda kimliğini kaybetmesi üzerine, Pasaport ve Emniyet Müdürlüğü`nden Nüfus Bilgilerinin olduğu bir yazı ile sınava girmek istedi.


 Kapıdaki görevlilerin Nüfus Cüzdanı olmadan Sınava girmeyeceğini belirtmesi üzerine, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mehmet Edip Fatma Yüksel Anadolu Lisesi`nde  LYS-3 sınavına girecek olan Tülin Doğru`nun Nüfus Cüzdanını çıkarmasına yardımcı oldu ve  araçla Doğru`nun sınavına zamanında yetişmesini sağladı.


Vali Dr. Ahmet Cengiz`in talimatı ile yeni bir kimlik çıkarıldığını ve araçla sınava yetiştirildiğini belirten Doğru,  "Dün LYS sınavına girdim. Sınavdan çıktığımda sıranın altında kimliğimi unutmuştum.  Eve giderken fark ettim. Geri döndüğümde ise kimliğin masanın altında olmadığını gördük. Yetkililer bizi orada ÖSYM bürosuna yönlendirdiler.  Orda da bir şey yapamayacaklarını söylediler. Bugün de sınava girecektim. Kimliğim yanımda yoktu pasaportum yanımdaydı. Pasaportunda tarihi geçtiği için sınava almayacaklarını söylediler.  Bize Vali Bey yardımcı oldu.  Araç bile tahsis ettiler. Kendisine çok teşekkür ederim. Sınavımda  iyi geçti" diye konuştu.


Baba Nezir Doğru ise kızının çok önemli bir sınava yetiştiği için mutlu olduğunu  belirterek, Mardin Valisi Ahmet Cengiz`e teşekkür ve dua etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88