Macaristan’dan Madalya ile Döndü

Macaristan’ın Miskolc şehrinde düzenlenen Avrupa Üniversite Oyunları kick boks turnuvasında ikinci olan Muharrem Öcal, hem ailesini hem Mamak’ı gururlandırdı.

26.07.2024 11:03:00 0
Macaristan’dan Madalya ile Döndü

 

Macaristan’ın Miskolc şehrinde düzenlenen Avrupa Üniversite Oyunları kick boks turnuvasında ikinci olan Muharrem Öcal, hem ailesini hem Mamak’ı gururlandırdı.

 

 

“Sadece Mamak için yarışacağım”

 

Kariyerinde 5 Türkiye Şampiyonluğu olan Muharrem Öcal “Mamak’ta yaşamama rağmen bugüne kadar diğer ilçe belediyeleri tarafından destek gördüm. Turnuva öncesi Veli Başkan beni yanına çağırdı, benimle ilgilendi. Bundan sonra sadece Mamak için yarışacağım” dedi. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’e ve Mamak Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Serkan Ağbulut’a teşekkürlerini ileten genç sporcu yeni başarıların sözünü de verdi.

 

Başarı “geliyorum” dedi

 

Toplam 5 Türkiye şampiyonluğu bulunan Muharrem Öcal, 15-18 Şubat’ta Mersin Üniversitesinin ev sahipliğinde “2024 Türkiye Üniversiteler Kick Boks Şampiyonası”nda birinci olurken, 1-9 Temmuz’da Konya’da düzenlenen “Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası”nda büyükler kategorisinde ikincilik elde etti. Katıldığı her turnuvadan başarıyla ayrılmayı başaran genç sporcu Macaristan’ın Miskolc şehrinde düzenlenen Üniversite Oyunları’ndan ikincilik madalyasıyla dönerek Mamak’ı sevince boğdu. Yarı finalde İspanyol rakibine ezici bir üstünlük kuran başarılı sporcu, final maçında Macar rakibini kıl payı elinden kaçırdı ve ikinci oldu.

 

Sokaklardan uzak, başarıya yakın

 

Muharrem Öcal: “Yaşıtlarım sokakta oyun oynarken benim aklımda hep spor vardı. Spora taekwondo ile başladım ama 9 yaşımdan beri kick boks yapıyorum” dedi. Bu süreçte ailesinin gösterdiği desteğin önemli bir rolü olduğunun altını çizen başarılı sporcu üniversite eğitimini de ihmal etmiyor. Yüksek İhtisas Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim gören Muharrem Öcal “Sıradaki hedefim tekrar milli takıma girerek Türkiye şampiyonasına katılmak. Ocak ayındaki seçmelerde başarılı olacağım.” şeklinde konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


Anahtar Kelimeler: Macaristan’ Madalya Döndü
38° / 24°
  • BIST 100

    10891,42%0,18
  • DOLAR

    32,90% -0,11
  • EURO

    35,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2529,11% 0,87
  • Ç. ALTIN

    4106,83% 0,55