MAHSUN ALTUNKAYA, ERDOĞAN’LA GÖRÜŞTÜ

TİM Hububat Bakliyat Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni ekonomi reform paketini desteklediklerini açıkladı.

Mardin 13.03.2021 11:36:00 0
MAHSUN ALTUNKAYA, ERDOĞAN’LA GÖRÜŞTÜ

TİM Hububat Bakliyat Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni ekonomi reform paketini desteklediklerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşen Altunkaya 2021 yılında ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamak için üretmek, istihdam oluşturmak ve sürdürülebilir ihracat için başlattıkları çalışmaları devam ettireceklerini ifade etti.

ALTUNKAYA, ERDOĞAN’LA GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan’ın ekonomide önemli yenilikler getiren reform paketini açıkladığı toplantıya katılan TİM Hububat Bakliyat Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşerek gerçekleştirdikleri üretim, istihdam ve ihracatla ilgili bilgiler verdi. Başkan Erdoğan da, Altunkaya’ya ihracatçıların başarıları ile gurur duyduklarını belirterek teşekkürlerini iletti.

PAKET, TÜM KESİMLERİ KAPSIYOR

Yeni ekonomi reform paketini değerlendiren Başkan Altunkaya, esnaftan sanayiciye ve ihracatçıya kadar hemen her kesimi kapsayan ekonomi reform paketini olumlu bulduklarını söyledi. Altunkaya, “Üretimin ve ihracatın desteklenmesi, mali disiplin, enflasyonla etkin mücadele ve cari açığın azaltılması gibi hedefleri çok önemsiyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye pandemi sürecinden en az şekilde etkilenen ülkeler arasında yer aldı. Yeni paketin ekonomideki dengelerin daha da iyi bir hale geleceğine iniyoruz. Gelecek konusunda hiçbir zaman karamsarlığa kapılmadık, ülke olarak el ele vererek her türlü sorunu çözeceğimize inanıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

850 BİN ESNAFA VERGİ MUAFİYETİ

Ekonominin yeni yol haritasını oluşturan reform paketinde yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelinde büyütme hedefleniyor. Makroekonomik ve yapısal politikalar başlığı altında önemli reformların gerçekleştirileceği paket kapsamında, salgın döneminde zorlanan 850 bin küçük esnafa yönelik vergi muafiyeti getirileceği, reel sektör şirketlerinin tahvil ihraçlarına yönelik Tahvil Garanti Fonu oluşturulacağı, ekonomideki gelişmeleri izlemek adına Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile Hazine ve Maliye Bakanı başkanlığında iki yeni yapı oluşturulacağı açıklandı. Yeni dönemde TÜİK “ilişkili” kuruluş haline dönüştürülecek, fiyat istikrarı için de yeni bir komite oluşturulacak, kamu fiyat artışları hedef enflasyona göre yapılacak.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00