MAKTEK İZMİR Fuarı kapılarını açtı

MAKTEK İzmir Fuarı, Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği?nin de desteği ile bu yıl kapılarını ilk kez İzmir?de açtı.

Gündem 5.10.2017 08:37:44 0
MAKTEK İZMİR Fuarı kapılarını açtı

MAKTEK İzmir Fuarı, Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği’nin de desteği ile bu yıl kapılarını ilk kez İzmir’de açtı. Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB’İN desteğiyle dün başlayan fuara 875 marka katılım gerçekleştirdi. Fuarın açılışında konuşan TİAD Başkanı Hakan Aydoğdu “Bir sanayi ülkesi olarak kalkınmanın başlangıç noktası takım tezgahlarıdır” dedi.

 

 

Makine sektörünün en önemli fuarları arasında yer alan MAKTEK, bu yıl ilk kez İzmir’de gerçekleşti. TÜYAP tarafından organize edilen fuar, Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği’nin (MİB) işbirliği, Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB’in destekleriyle makina sektörünün Ege Bölgesi’ndeki en büyük buluşma noktası oldu.

 

 

İzmir ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan organizasyonun açılışında konuşan TİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Aydoğdu, otomotiv, savunma ve havacılık, medikal gibi, üretiminde ileri teknoloji gerektiren sektörlerin takım tezgahları sektöründen bağımsız düşünülemeyeceğini söyledi. Aydoğdu kalkınmanın başlangıç noktasında takım tezgahları sektörünün olduğunun altını çizdi. MAKTEK Fuarı’nın İzmir’de yapılmasının sürpriz olmadığını söyleyen Aydoğdu “Çünkü Ege bölgesi, otomotiv tedarik sanayi, savunma ve havacılık, kalıp sektörlerindeki hizmet alanıyla Türkiye’nin yüzde 16’sını oluşturuyor. Bizi motive eden kısım, fizibilite gerçekleştirmek istediğimiz üyelerimizin ‘TİAD yapıyorsa biz de varız’ yaklaşımıydı. Böylece endişemizin yerini heyecan ve yoğun bir organizasyon temposu aldı” açıklaması yaptı.

 

BAKANLIK OLARAK DESTEK VERİYORUZ

 

Açılışta Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Özgür Volkan Ağar da konuşma gerçekleştirdi. Ağar konuşmasında ‘ülkemiz pozitif olarak ayrışmıştır’ sözlerini kaydederken, istikrarlı büyümenin önemine dikkat çekti. Ekonomi Bakanlığı’nın, her sektörün kendi dinamizmine uygun olarak esneklik sunduğu desteklerde, iyileştirmelere gideceğinin altını çizdi. İzmir de dahil olmak üzere bütün illerin ihracat seferberliğine katılmasının önemine dikkat çekti.

 

YERLİ ÜRETİME HASSASİYET

 

KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt, yerli üretime destek vurgusu yaptı. Ülkemizde Ar-Ge ve inovasyon sonucu açığa çıkmış ürünlerin kazandırılmasına KOSGEB olarak hassasiyetle yaklaştıklarını belirtti. “Ne yaparsak yerli üretimi destekleriz” sorusunun sürekli gündemde kalması gerektiğini söyledi. TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise İzmir sanayicisinin MAKTEK gibi markalaşmış bir fuara duyduğu ihtiyacın sonucunda organizasyonun ortaya çıktığını belirtti.

 

MAKTEK İzmir, 4 – 6 Ekim 2017 tarihlerinde 10:00 – 19:00, 7 Ekim 2017 tarihinde de 10:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04