MAMAK KAYMAKAMI VE BAŞKAN AKGÜL`DEN GAZİ ZİYARETLERİ

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve Mamak ilçe Kaymakamı Ali Mantı ziyaretlerine ilk olarak Bahçeleriçi Mahallesi?nde ikamet eden Alattin Gümüşhan?ı ziyaret ederek başladı.

3.08.2016 10:22:06 0
MAMAK KAYMAKAMI VE BAŞKAN AKGÜL`DEN GAZİ  ZİYARETLERİ

15 Temmuz’da terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleşen hain darbe girişiminde şehit ve gazileri bulunan Mamak gurur ve hüznü bir arada yaşıyor.

Türkiye’nin en büyük kışlalarından olan 4. Kolordu’nun bulunduğu Mamak’ta olayın ilk anında tankların karşısına çıkarak binlerce Mamaklıyla birlikte milli iradeye sahip çıkan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül,Mamak Kaymakamı Ali Mantı ile  Mamaklı gazileri moral ziyaretlerine devam  ediyor. Milletin 15 Temmuz’da tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğini dile getiren Akgül: “Ziyarete gittiğimiz her evde ayrı bir kahramanlık hikayesiyle karşılaşıyoruz. Görüyoruz ki bu milletin ruhunda bu milletin kanında Çanakkale ruhu her daim mevcut” dedi. Akgül’e gazi ziyaretlerinde eşlik eden Mamak Kaymakamı Ali Mantı: “Millet demokrasiye canı pahasına sahip çıktı ve çok büyük bir kahramanlık destanı yazdı” dedi. Akgül ve Mantı ziyaretlerine ilk olarak Bahçeleriçi Mahallesi’nde ikamet eden Alattin Gümüşhan’ı ziyaret ederek başladı.

 

Kimse geri çekilmedi

Darbe girişiminin ilk anında evinden hızla çıkarak Genelkurmay’ın önüne giden Alattin Gümüşhan sağ elinden ve omzundan şarapnel parçalarıyla yaralandı. AŞTİ’de temizlik personeli olarak çalışan Gümüşhan yaşadıklarını şöyle dile getiriyor: “Genelkurmay’ın önünü gittiğimizde ilk olarak üzerimize ses bombası attılar. Daha sonra gerçek bomba attılar bu esnada vurulanlar oldu ancak kimse geri çekilmedi”

Bu günde aynısını yaparım

15 Temmuzda gecesi Genelkurmay önünde yaralanan bir diğer gazi de Cengiz Uçar. Altınevler Mahallesi’nde ikamet eden Gazi Cengiz Uçar sağ ayağından kurşunla sol ayağından da şarapnel parçalarıyla yaralandı. İki çocuğu bulunan Cengiz Uçar: “İlk anda darbe olduğunu anlamadık. Uçakların uçmaya başlamasıyla birlikte balkona çıktım ve uçakları seyrettim. Ancak daha sonra bunun bir darbe kalkışması olduğunu anlayınca evden çıkarak Genelkurmay’ın önüne hareket ettim. Meclisin bombalanmasını gördüm daha sonra ayaklarımdan yaralandım. Bu vatan bizlerin bu gün olsa yine aynısını yaparım” dedi.

Vatanımız için oraya çıktık

Darbe girişiminde hiç tereddüt etmeden milli iradeye sahip çıkmak için sokağa çıkan bir diğer kahraman gazide Özkan Çağlı. Niğde’de üniversite okuyan 24 yaşındaki Çağlı Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde yaralanmış. Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde bulunan zırhlı personel taşıyıcıların etrafını vatandaşlarla birlikte sardıklarını dile getiren Çağlı: “Vatanımız için oraya çıktık ve canımız pahasına da bu hain girişime engel olduk” dedi. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04