Mamak Ramazan?a Hazırlanıyor

On bir ayın sultanı olan Ramazan Ayı?nın manevi atmosferine uygun etkinliklerle vatandaşın karşısına çıkmaya hazırlanan Mamak Belediyesi, tüm hazırlıklara hız verdi. Her gün farklı mahallelerde kurulacak dev iftar sofralarında bir araya gelecek

Belediye Haberleri 26.05.2016 10:58:37 0
Mamak Ramazan?a Hazırlanıyor

Ramazan Ayı her yıl olduğu gibi bu yılda Mamak’ta coşkulu geçecek. On bir ayın sultanı olan Ramazan Ayı’nın manevi atmosferine uygun etkinliklerle vatandaşın karşısına çıkmaya hazırlanan Mamak Belediyesi, tüm hazırlıklara hız verdi. Her gün farklı mahallelerde kurulacak dev iftar sofralarında bir araya gelecek Mamaklılar, eski Ramazan akşamlarını yaşayacak. Nostaljik Ramazan akşamlarını yaşatmaya hazırlanan belediye ayrıca ramazan eğlenceleri de düzenleyecek. 

Bir ekmeği paylaşacağız

Ramazan Ayı'nın ibadetin, toplumsal dayanışmanın, paylaşmanın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en yoğun yaşandığı ay olduğunu kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ”Mamak’ta iftar vakti ve sonrası düzenleyeceğimiz etkinliklerle bambaşka bir Ramazan Ayı’nı hep birlikte yaşayacağız.  Mütevazı sofralarda oturarak, zengin fakir gözetmeksizin oruç açmanın mutluluğunu yaşayacağız” dedi.

Mahallelere iftar sofrası kurulacak

Geleneksel eğlenceleri günümüze taşımanın yanı sıra binlerce Mamaklıya iftar yemeği verecek Mamak Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca mahallelerde iftar sofrası kuracak. Mahallelerin ortak yerleri belirlenerek kurulacak iftar sofralarında konu komşu bir araya gelecek. Komşuluk ilişkilerini güçlendiren iftar sofraları ile aynı mahallede oturup, birbirini tanımayan insanlar aynı sofrada buluşturacak. Demirlibahçe Mahallesi'nde kurulacak iftar çadırıyla her akşam 500 vatandaşa iftar yemeği verilecek.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07