Mamak?ta asrın yürüyüşü

Mamak Belediyesi, Mamak Kaymakamlığı, Mamak Müftülü ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen programda Mamak?ta Çanakkale ruhu adeta yeniden canlandı.

17.03.2015 13:51:20 0
Mamak?ta asrın yürüyüşü

Şanlı Çanakkale Destanı’nın 100. yıl dönümünde Mamak’ta, Çanakkale’nin ruhuna yakışır muhteşem bir program gerçekleştirildi. Mamak Belediyesi, Mamak Kaymakamlığı, Mamak Müftülü ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen programda Mamak’ta Çanakkale ruhu adeta yeniden canlandı. Cebeci Askeri Şehitliği ziyaretiyle başlayan programda Mehter eşliğinde Mamak Protokolü ve binlerce vatandaş Cebeci Askeri Şehitliği’nden Mamak eski Pazar alanına kadar kol kola yürüdü. Mehter takımı eşliğinde yürüyüşe geçen kortejde imamlar, öğretmenler, öğrenciler, folklor ekipleri ve vatandaşlar katıldı.

Akgül: Çanakkale’yi hiç unutturmayacağız

Programın açılışında bir konuşma yapan Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç programda emeği geçen herkese teşekkür ederek: “Bu milletin bir daha böyle büyük savaşlar yaşamamasını temenni ediyorum” dedi. Programda bir konuşma yapan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: “Her milletin geçmişinde kazandığı savaşlar vardır. Ama her milletin tarihinde destanlar yoktur. İşte bu milletin tarihinde sadece bir değil, üç tane destan vardır. İşte bunların en önemlisi de Çanakkale destanıdır. Bu sene Çanakkale deniz zaferi başta olmak üzere 100. yılını hep birlikte kutluyoruz. Çanakkale Zaferi aynı ümmetin birliğinin, beraberliğinin, inancının zaferidir. Çanakkale geçilmez derken, aslında bu şehit kanlarıyla sulanan bu topraklarda bundan sonra da ilelebet bu nazlı bayrağımızın dalgalanacağını ve bu ezanların hiç susmayacağının aslında bir zaferiydi, göstergesiydi. Bu milletin en büyük ideali, en büyük gerçeği inancı, vatan ve millet sevgisidir. Onun için bu genç neslimize biz Çanakkale’yi hiç unutturmayacağız” dedi.

Çanakkale Platosu açıldı

Protokol konuşmalarının ardından açılan Çanakkale Platosu’nu gezen protokol üyeleri Karargah ve Sahra Hastanesi’nde bilgi aldı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç Çanakkale Kumanyası olan hoşaftan vatandaşlara ikramda bulundu. Üç gün boyunca ziyarete açık olacak Çanakkale Platosu’nda programa katılan vatandaşlara kumanya ikram edildi.  

Ahmet Yenilmez Çanakkale’yi sanatsal drama ile yorumladı

Programda sahneye çıkan ünlü sanatçı Ahmet Yenilmez Çanakkale Savaşı’nı sanatsal drama tekniğiyle anlattı. Program mehteran gösterileri, tiyatro gösterileri, halk oyunları, şiir dinletileri ile son buldu.

Şanlı destan için imamlar, izciler ve binlerce vatandaş yürüdü

Asrın Yürüyüşüne Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Müftüsü Muharrem Genç, Mamak Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney,Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, öğrenciler, öğretmenler, imamlar, izciler ve binlerce vatandaş katıldı. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


Anahtar Kelimeler: Mamak?ta asrın yürüyüşü
28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    10082,8%1,69
  • DOLAR

    32,43% 0,05
  • EURO

    34,72% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2422,91% -0,48
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00