Mamak`ta Hanımeller Çarşısı Kapılarını Açtı

Mamak?ta ev hanımları ve genç kızları eğitimlerle el emeği ürünleri üretime dönüştüren Mamak Belediyesi, Aile Merkezi bünyesindeki kurslarla yüzlerce kadının ekonomik gelir elde etmesinin yolunu açıyor.

14.04.2015 21:00:36 0
Mamak`ta Hanımeller Çarşısı Kapılarını Açtı

Mamak’ta ev hanımları ve genç kızları eğitimlerle el emeği ürünleri üretime dönüştüren Mamak Belediyesi, Aile Merkezi bünyesindeki kurslarla yüzlerce kadının ekonomik gelir elde etmesinin yolunu açıyor. Mamak Belediyesi tarafından ev kadınlarının aile ekonomisine katkıda bulunabilmesi için el emeği göz nuru ürünlerini satışa sunduğu Hanımeller Çarşısı yeniden kapılarını açtı. Her ayın ilk haftası Mamak Kültür Merkezi sergi salonunda açılan çarşıda başta Aile Merkezi kursiyerleri olmak üzere ev hanımları ve esnaflık yapan kadınlar hazırladıkları ürünlerini satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Bu kapsamda Aile Merkezi kursiyerlerinin yaptığı ahşap boyama, aliminyum rölyef, takı tasarım, üç boyutlu perspektif resim, dekoratif sabunlar, iğne oyası, taş bebek gibi el sanatları ürünler ile yine kadınlar ürettikleri reçel, erişte, konserve, kuru gıda, el işi ürünleri ve organik gıdalar kendilerine ayrılan 20 stantta satışa çıkarıyor.

Hanımeller Çarşısı emek kokuyor

Çarşıda birbirinden başarılı çalışmaların bulunduğuna dikkat çeken kadınlar, buradaki her şeyin el emeği göz nuru olduğunu söylediler. Kadınların özgüven kazanmasında Hanımeller Çarşısı’nın önemli bir yer tutuğunu kaydeden kadınlar, “Her geçen gün daha sosyal ve daha bilinçli bir hale geliyoruz. Hem meslek öğreniyor hem de aile bütçemize katkıda bulunuyoruz. Uygun fiyatlarla ürünlerimizi satışa çıkarıyoruz. Bize bu fırsatı sağlayan başkanımıza teşekkür ediyoruz” dediler.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK

HABER:ABDULLAH ORTAÇ

 


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07