Mamak?ta öğrencilere çevre bilinci aşılanıyor

Geri dönüşüm çalışmalarıyla Mamak?ta tonlarca atığı ekonomiye kazandırarak hem çevre kirliliğinin önüne geçen hem de ciddi ekonomik kazanımlar sağlayan Mamak Belediyesi genç nesillere de çevre bilincini aşılamaya devam ediyor.

Belediye Haberleri 8.04.2016 12:52:49 0
Mamak?ta öğrencilere çevre bilinci aşılanıyor

Geri dönüşüm çalışmalarıyla Mamak’ta tonlarca atığı ekonomiye kazandırarak hem çevre kirliliğinin önüne geçen hem de ciddi ekonomik kazanımlar sağlayan Mamak Belediyesi genç nesillere de çevre bilincini aşılamaya devam ediyor. Mamak Belediyesi ilçede geri dönüşüm çalışmaları yürüten firmalarla birlikte Mamak’ta bulunan okullarda çeşitli organizasyonlarla birlikte genç nesle çevre bilincini aşılıyor. Düzenlenen seminer ve yarışmalarla birlikte Mamaklı öğrenciler hem bilinçleniyor hem de geri dönüşüm konusunda motive ediliyor.  Geri dönüşüm çalışmalarına çok önem verdiklerini dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: “Mamak’ta okullarda düzenli olarak geri dönüşüm bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Genç nesli hem bilinçlendiriyoruz hem de geri dönüşüm çalışmaları için motive ediyoruz. Genç neslin geri dönüşüm ve çevre bilinci konusunda bilinçlenmesi son derece önemli” dedi.

Mamaklı okullar atıp pil yarışmasında bu yılda iddialı

Mamak Belediyesi seminerler haricinde düzenlenen yarışmalara da Mamaklı öğrencileri teşvik ediyor. Geçtiğimiz yıl kısa adı TAP olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından düzenlenen atık pil toplama yarışmasında dereceye giren 10 okuldan dördü Mamak’ta bulunan okullardı. TAP’ın bu yılda düzenlediği atık pil toplama yarışmasında Mamaklı okullar oldukça iddialı hazırlanıyor. Okullar nisan ayı sonuna kadar atık pilleri toplayacak ve dereceye giren okullara ödülleri Mayıs ayında verilecek.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK 


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07