MAMAK`TA ÖĞRETMENLERE ÇEVRE BİLİNÇLENDİRME SEMİNERİ

Çevre açısından son derece zararlı bileşenler içeren atık piller konusunda Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP)ile işbirliği yapan Mamak Belediyesi, eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında seminer düzenledi.

12.11.2017 08:43:15 0
MAMAK`TA ÖĞRETMENLERE ÇEVRE BİLİNÇLENDİRME SEMİNERİ
Çevre açısından son derece zararlı bileşenler içeren atık piller konusunda Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP)ile işbirliği yapan Mamak Belediyesi, eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında seminer düzenledi. Mamak Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleşen seminere Mamak’ta bulunan anaokul, ilköğretim ve liselerden gelen öğretmen ve müdür yardımcılarından oluşan yaklaşık 100 kişi katıldı. 1 saat süren seminerde Mamaklı eğitimcilere atık pil toplama, öğrencilere yönelik motivasyon çalışmaları, atık pillerin çevreye verdiği zararlar, pil toplama organizasyonları hakkında TAP Ankara Temsilcisi Abdullah Ömür tarafından bilgi verildi. 
 
Geri dönüşüm bilinci aşılıyoruz
Türkiye’de atık pil toplama konusunda yetkili tek kurum olan TAP ile işbirliği yaptıklarını ifade eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Geri dönüşüm bilincini genç kuşaklara aktaran Mamak Belediyesi hem tonlarca atığı toplayarak ekonomiye kazandırıyor hem de çevre için son derece zararlı olan atık pilleri topluyor” dedi. 
 
2017’nin birincisi seçildi
Mamak Belediyesi özellikle çocuklar vasıtasıyla evlerde biriken pillerin doğaya atılmadan geri dönüşüm vasıtasıyla toplanmasına yönelik çalışmalar da yapıyor. Bu kapsamda ise seminer sonunda 2016-2017 öğretim yılında düzenlenen okullar arası atık pil toplama yarışmasında ilçe birincisi olan Türkoğlu İlköğretim Okulu’na ödül verildi. Ödülü okul müdür yardımcısı Sibel Çevik Yıldırım Zabıta Müdürü Refah Arslan takdim etti.
 
 
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK
 
 
 
 

26.3° / 15°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,50% 0,21
  • EURO

    34,71% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71