Mamak?ta Ücretsiz kuduz aşı kampanyası

Hayvanları koruma duyarlılığıyla hareket eden Mamak Belediyesi, evcil hayvanlara yönelik her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği ücretsiz kuduz aşısı kampanyasını bu yıl yeniden başlattı.

23.05.2016 10:19:02 0
Mamak?ta Ücretsiz kuduz aşı kampanyası
 

     Hayvanları koruma duyarlılığıyla hareket eden Mamak Belediyesi, evcil hayvanlara yönelik her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği ücretsiz kuduz aşısı kampanyasını bu yıl yeniden başlattı. 23 Mayıs- 7 Haziran tarihleri arasında 15 gün sürecek kampanya ile Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Hekim Mustafa Yüksel ve Veteriner Hekimler tarafından evcil hayvanlar kuduz hastalığına karşı aşılanacak. Ortaköy, Gökçeyurt, Lalahan, Karşıyaka, Kutludüğün, Dostlar, Araplar ve Kızılcaköy mahallelerinde gerçekleşecek çalışma kapsamında evcil hayvanlarının kuduz aşılarını yaptırmak isteyen vatandaşlar, bu uygulamadan ücretsiz olarak yararlanabilecekler. Her gün ayrı bir mahallede aşılama yapacak Mamak Belediyesi veterinerleri ayrıca aşıya getirilen hayvanların sağlık kontrollerini de yapacak. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 500 hayvanı aşılayarak kuduz riskinden uzaklaştıran Mamak Belediyesi bu yıl içerisinde Mamak’ta aşılanmamış evcil hayvan bırakmamayı hedefliyor.

Ücretsiz uygulanacak

    Hayvan sahiplerinin koruyucu önlem olarak kedi ve köpeklerine her yıl kuduz aşısı yaptırmaları gerektiğini belirten Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mustafa Yüksel, “Kuduz, bütün sıcakkanlı hayvanlarda ve insanlarda görülen ölümcül bir hastalıktır. Mamak genelinde kuduz aşısı kampanyamız, vatandaşların sahip oldukları evcil hayvanlara ücretsiz olarak uygulanacaktır” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK

 

 

 

23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88