MAMAK BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN'DEN GREV AÇIKLAMASI!

Mamak Belediyesi Personel LTD. ŞTİ. ile Hizmet-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi sonucunda, sendikanın aldığı grev kararına dair Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin açıklama yaptı.

Ankara 30.08.2024 12:15:00 0
MAMAK  BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN

 

Mamak Belediyesi Personel LTD. ŞTİ. ile Hizmet-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi sonucunda, sendikanın aldığı grev kararına dair Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin açıklama yaptı. 

Çalışanların haklarının günün ekonomik koşullarına göre iyileştirmek için olumlu adım atılmaması iddialarına yanıt veren Şahin, şunları söyledi: 

Basına ve Kamuoyuna

Kampanya sürecimden bugüne, işçinin, emekçinin hakkını gözetmeye büyük özen gösteriyorum. Belediyemiz bünyesindeki tüm çalışma arkadaşlarımın hak ettiği ücreti alması için elimden geleni yapacağıma söz verdim. 

31 Mart'ta ağır bir borç yüküyle devraldığımız belediyemizi, Mamak halkının ve tüm emekçinin haklarını gözeterek yönetiyoruz. Bu süreçte, maaş aksamaması için adım adım iyileştirmenin yollarını arıyoruz.

Hizmet İş Sendikasına teklif ettiğimiz yeni toplu iş sözleşmesinde İlk bir yıl için taban ücrette %43 oranında bir zam teklifinde bulunduk. Eğer bu toplu iş sözleşmesini 30 Haziran 2024 tarihinde imzalamış olsaydık, o günden bugüne kadar bu ücretler üzerinden bir zam oranı olacaktı. Bununla birlikte ulaşım, yemek, eğitim gibi diğer sosyal haklarda da %100’ün üzerine varan iyileştirmeye gittik. Hak- İş’e bağlı Özgüven- Sen ile de güvenlik görevlisi kadrosundaki çalışma arkadaşlarımız için toplu sözleşmede anlaştık.

Benim için çalışan emekçilerimizin ekonomik hak ve çıkarları Sendikacının siyasi amaçlı talep ve inatlaşmasından ve hesaplarından önce gelir.

Bu süreçte, sağduyulu bir karar alarak hep birlikte hareket etmenin önemine inanıyorum. Bu zorlu dönemi, birlik ve beraberlik içinde kalarak, işimize ve geleceğimize sahip çıkarak aşabiliriz. Dayanışma ruhuyla, işyerimizi koruyarak, hep birlikte daha güçlü bir geleceği inşa edebiliriz.

Bu karşılıklı güven ve dayanışma ile ayakta duruyoruz. Sizlerin sağduyulu kararlarına ve birlikte hareket etme iradesine güveniyorum. 

Hep birlikte bu zorlu süreci aşacağımıza ve daha güzel yarınlar için omuz omuza vereceğimize yürekten inanıyorum.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor