MAMAK BELEDİYE MECLİSİ HAZİRAN AYI İLK TOPLANTISINDAN ÖNEMLİ KARARLAR ÇIKTI

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin başkanlığında Mamak Belediye Meclisinin Haziran ayı toplantısının 1. oturumu gerçekleştirildi.

Ankara 4.06.2024 10:30:00 0
MAMAK BELEDİYE MECLİSİ HAZİRAN AYI  İLK TOPLANTISINDAN ÖNEMLİ KARARLAR ÇIKTI

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin başkanlığında Mamak Belediye Meclisinin Haziran ayı toplantısının 1. oturumu gerçekleştirildi.

 

37 maddelik meclis gündeminin ele alındığı toplantıda, toplam 17 madde görüşülüp karara bağlandı. 9 madde oy birliği ile 2 madde oy çokluğu ile kabul edilirken, 6 madde de ilgili komisyona havale edildi. Mamak Belediyesi’nin araç filosuna yeni araçlar kazandırılmasına ilişkin gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi. Birlik ve beraberlik içinde Mamak’a hizmet edeceklerini kaydeden Başkan Şahin, yeni alınacak araçlarla, belediye öz kaynaklarını verimli kullanarak, tasarruf genelgesine bile gerek kalmadan, Mamak halkına hizmet edeceklerini vurguladı.

 

Toplantıda, Mamak halkına hizmet adına yapılması gerekenler ve ilçenin ihtiyaçları madde madde ele alındı. Vatandaşların belediye hizmetlerinden maksimum düzeyde faydalanması için Makine İkmal ve Onarım Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda araç filosuna yeni araçlar alınması karara bağlandı. Yine çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü yaygınlaştırmak amacıyla atıkların ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak Mobil Atık Getirme Aracı da araç filosuna kazandırılacak.

 

Meclis gündeminde ele alınan konulardan biri de Anayurt- Gülseren olarak bilinen ve 2018 yılından sonra birleştirilen Diriliş mahallesi oldu. Diriliş Mahallesi’nin adının Gülseren Mahallesi olarak değişmesine dair meclis kararı, oy birliği ile isimlendirme komisyonuna havale edildi. Yine Altınevler Gençlik Merkezi’nin arka cephesinde bulunan park alanının da vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda Adil Akcollu olarak isimlendirilmesine dair meclis kararı da oy birliği ile isimlendirme komisyonuna havale edildi.

,

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK


41.2° / 28.1°
  • BIST 100

    10471,3%0,76
  • DOLAR

    32,53% 0,14
  • EURO

    35,03% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2453,42% 0,87
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,00