Mamak Belediyesi Kreşlerinde Yerli Malı Haftası Kutlandı
Mamak Belediyesi’ne bağlı kreşlerde, 12–18 Aralık Yerli Malı Haftası dolayısıyla renkli ve öğretici etkinlikler düzenlendi.
Mamak Belediyesi’ne bağlı kreşlerde, 12–18 Aralık Yerli Malı Haftası dolayısıyla renkli ve öğretici etkinlikler düzenlendi. Bu yıl kutlamaların odağında “Bir başkadır benim memleketim” sloganı yer alırken, kreşlerde eğitim gören minikler Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesini ve bu bölgelerde yetişen yerli ürünleri yakından tanıma fırsatı buldu.
Etkinlikler kapsamında sınıflar; Karadeniz, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’yu temsil edecek şekilde hazırlandı. Çocuklara bölgelerin temel özellikleri anlatılırken, yerli ürünlerin sofraya uzanan yolculuğu da yaşlarına uygun bir dille aktarıldı. Minikler; Karadeniz’in fındığını, Akdeniz’in portakalını, Doğu’nun armudunu tanıyarak hem tadına baktı hem de hangi ürünün hangi bölgede yetiştiğini eğlenceli bir şekilde öğrendi.
Mamak Belediyesi kreşlerindeki kutlamalar; çocukların hem ülkesini tanımasına hem de yerli üretime karşı duyarlılık geliştirerek büyümelerine katkı sundu. Etkinlikler boyunca hazırlanan pano çalışmaları, yöresel ürün tanıtımları ve sınıf içi etkinliklerle minikler, “memleket” kavramını sadece bir kelime olarak değil; bölge, emek ve bereket ile bütünleşen bir değer olarak öğrendi.
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK
-
1
Mardin'de İstiklâl Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrenciler Ödüllerini Aldı
-
2
Mardin'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü Dolayısıyla Mevlit Programı Düzenlendi
-
3
MARDİN'İN MİDYAT İLÇESİNDE 2 MİLYAR 600 BİN LİRALIK TOPLI AÇILIŞ TÖRENİ
-
4
Mardin TSO, sigorta sektörü temsilcilerini iftar programında buluşturdu
-
5
CHP NİLÜFER'DEN 2500 KİŞİLİK SOKAK İFTARI
-
6
VNOTES Cerrahisi Kadınlara İzsiz, Ağrısız Tedavi İmkanı Sunuyor...
-
7
Dicle Elektrik'ten Tarihi Kente Modern Dokunuş
-
8
GENÇLER İÇİN YENİ KARİYER ALANI
-
9
Aliağa’dan Uluslararası Taekwondo Başarısı
-
10
AHMET ŞAFAK'TAN KÜLLİYE’DE RAMAZAN KONSERİ
-
11
Grip virüsünün bulaşma hızına dikkat
-
BIST 100
16037,47%0,52
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,87% 0,02
-
GRAM ALTIN
7135,23% 0,37
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00



