Mamak Belediyesi Kursiyerlerinden Müzik Ziyafeti

Mamak Belediyesinin Musiki Muallim Mektebi bünyesinde hizmete sunduğu enstrüman kursları, yüzlerce çocuğa sanatla iç içe sosyal bir ortam sunuyor.

Ankara 28.05.2024 19:16:00 0
Mamak Belediyesi Kursiyerlerinden Müzik Ziyafeti

Mamak Belediyesinin Musiki Muallim Mektebi bünyesinde hizmete sunduğu enstrüman kursları, yüzlerce çocuğa sanatla iç içe sosyal bir ortam sunuyor. İlk enstrümanlarıyla tanışan çocuklar, müzikte kendilerini geliştirerek, her sene sonunda düzenlenen yılsonu gösterileriyle de sahne deneyimi yaşıyor. Bu kapsamda, Mamak Belediyesi Musiki Muallim Mektebi gitar kursu kursiyerleri, düzenledikleri yıl sonu konseri ile Mamaklılara muhteşem bir müzik ziyafeti sundu. Musiki Muallim Mektebi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleşen konserde, temel gitar eğitimlerini tamamlayan gitar kursiyerleri gerçekleştirdikleri dinleti ile beğeni topladı.

 

Musiki Muallim Mektebinde düzenlenen kurslar ile her alanda kendilerini geliştiren kursiyerler, gerçekleştirdikleri etkinliklerle de farkındalık çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 9 yaştan itibaren her yaştan kursiyerin gitar çalmayı öğrendiği gitar kursundan 16 kursiyer, Musiki Muallim Mektebi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde konser verdi. Kursiyerlerden birçoğu hem çaldı hem de söyledi. Kurs eğitmeni Sait Erorhan eşliğinde yaklaşık iki saat süren program gerçekleştiren kursiyerler, Haluk Levent’ten Nil Karaibrahimgil’e, Erkin Koray’dan Pinhani’ye sevilen sanatçı ve grupların popüler şarkılarından örnekler sundular. Kursiyerlerin performansları, usta sanatçılara taş çıkartacak düzeydeydi. Gençler, gitar çalma becerileriyle olduğu kadar koro olarak seslendirdikleri parçalarla da büyük beğeni kazandı. Salondaki katılımcıları coşturan gençler, konserlerini İzmir Marşı ile muhteşem bir finalle noktaladı. Büyük ilgi gören konserin sonunda kursiyerler, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


41.6° / 29.2°
  • BIST 100

    10746,29%0,06
  • DOLAR

    32,84% 0,12
  • EURO

    35,15% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2498,90% 0,38
  • Ç. ALTIN

    4024,53% 1,29