MAMAK BELEDİYESİ SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMAINDA SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADI

Mamak Belediyesi, yılbaşı nedeniyle Türkiye genelinde uygulanan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında yemek ve temiz su bulmakta sıkıntı çekecek sokak hayvanları için tedbir aldı.

3.01.2021 14:45:00 0
MAMAK BELEDİYESİ  SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMAINDA SOKAK HAYVANLARINI UNUTMADI

Mamak Belediyesi, yılbaşı nedeniyle Türkiye genelinde uygulanan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında yemek ve temiz su bulmakta sıkıntı çekecek sokak hayvanları için tedbir aldı. Can dostların aç kalmaması için besleme odakları ile birlikte ilçenin tüm mahallelerinde parklara ve uygun olan alanlara yerleştirilen mama kutularına mama ve su bırakan ekipler, aynı zamanda hayvanlara sevgisini de gösteriyor. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, bu zor günlerde doğal hayattaki köpek, kedi ve kuş gibi hayvanların aç kalmaması için ilçe belediyeleri ile birlikte düzenli olarak yemleme çalışması yaptıklarını belirterek, bu konuda gönüllü olarak çalışan sivil toplum kuruluşları ile hayvanseverlere de desteklerinin devam ettiğini kaydetti. Köse, “Bu süreçte belediyemiz ve gönüllüler olarak hep birlikte bir Mamak örneği sergileyerek sahipsiz hayvanları aç bırakmıyoruz. Nerede bir ihtiyaç varsa, oradayız” dedi.

 

 

Mamak’ta sokak hayvanları aç kalmıyor

 

Hayvan Dostu Belediyecilik anlayışıyla sokak hayvanlarının bakımı, beslenmesi ve tedavilerini üstlenen Mamak Belediyesi, korona virüs salgını nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde yılbaşında alınan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması için harekete geçti. Sokak hayvanlarının yiyecek ve temiz su ihtiyacını karşılamak için tedbir alan Mamak Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri ekipleri, oluşturduğu besleme noktalarında rutin çalışmalarını dört gün boyunca sıklaştırdı. Ayrıca olası hayvan yaralanmaları için nöbetçi veteriner bulundurulurken, besleme odaklarının yanı sıra mama kutularına mama ve su bırakılıyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00