Mamak Belediyesi’nden Çevre Günü Etkinlikleri

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla, Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü çevre etkinliği düzenledi.

Ankara 6.06.2024 15:15:00 0
Mamak Belediyesi’nden Çevre Günü Etkinlikleri

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla, Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü çevre etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinlikler kapsamında Mamak Belediyesi Boğaziçi İlkokulu, Mehmetçik İlkokulu ve 29 Ekim Ortaokulu’nda çevre etkinlikleri düzenledi. Etkinlik kapsamında öğrencilere çevre konusunda bilgilendirmeler yapıldı ve çöpler toplandı. Mehmetçik İlkokulundaki programa Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Doğan da katılarak, öğrencilerle birlikte okul bahçesindeki çöpleri topladı, çevreyi temizledi.

 

Etkinlikler kapsamında öğrencilere doğayı korumak ve çevre bilinci oluşturmak temalı sunumlar yapıldı. Doğal kaynakların verimli kullanılması, israfın önlenmesi ve daha temiz bir çevre oluşturulması amacıyla öğrencilere, Çevre Mühendisi Ayşegül Saraç tarafından konferans verildi. Yine öğrencilere yerli tohum ata tohumunun önemi, tohum çeşitliliği, tohum ekimi, arıcılığın önemi, bal üretimi ve bunların ekolojiye katkısı anlatıldı. Okul bahçesinde yer alan Mamak’ın çevreci otobüsü Atiko’ya binen öğrencilere, çevre bilincine dair filmler izletildi. Çöpleri toplayarak çevreyi de temizleyen öğrenciler, topladıkları çöpleri Mamak Belediyesi atık toplama aracına bıraktı. Öğrenciler tarafından toplanan atıklar Mamak Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde geri dönüştürülmek üzere yola çıktı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK


Anahtar Kelimeler: Mamak Belediyesi’ Çevre Etkinlikleri
41.6° / 29.2°
  • BIST 100

    10739,94%2,57
  • DOLAR

    32,80% 0,05
  • EURO

    35,10% -0,10
  • GRAM ALTIN

    2490,58% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3973,22% 0,00