MAMAK BELEDİYESİNDEN ÇOCUK ÇALIŞTAYI

Mamak Belediyesi, UNİCEF ile imzaladığı Çocuk Dostu Şehir” protokolünün ardından yapılan ihtiyaç analizleri araştırması düzenlenen çalıştayla ele alındı.

3.02.2015 13:32:51 0
MAMAK BELEDİYESİNDEN ÇOCUK ÇALIŞTAYI

Mamak Belediyesi, UNİCEF ile imzaladığı “Çocuk Dostu Şehir” protokolünün ardından yapılan ihtiyaç analizleri araştırması düzenlenen çalıştayla ele alındı. Ankara Plaza Otel’de yapılan çalıştaya UNİCEF Türkiye Temsilci Vekili Lieke Van De Wiel, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, başkan yardımcıları, birim müdürleri, Mamaklı çocuklar katıldı. Yapılan çalışmaların meyvesini toplamak üzere bir araya toplandıklarını belirten UNİCEF Türkiye Temsilcisi Lieke Van De Wiel; “UNİCEF için bizim için önemli bir an çünkü çocuk dostu şehir olma gayesini günlük hayatımıza herkesin bir katkı sunabileceğini görüyoruz. Bu yaptığımız çalışmanın bizim için özel olmasının bir diğer sebebi de çocukların sesine kulak veren Mamak Belediyesi ile çalışıyoruz. Burada öğrendiklerimizle, kendimizi geliştirip edindiklerimiz ve edineceklerimiz yurt genelinde ve dünya genelinde örnek olarak kullanılabilecektir” dedi.

 

Gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmalıyız

Çalıştay kapsamında alınan kararları önemsediklerini ve çıkan kararlara göre yol haritası çizeceklerini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “UNİCEF’le bu çalışmayı başlatmadan önce bizim sloganlarımızdan biri de ‘Çocuk Dostu Mamak’ sloganıydı. Bu projenin Mamak’tan başlaması ayrı bir anlam ifade ediyor. Çünkü Mamak yıllarca olumsuz imajıyla anılan bir ilçesiydi. Çalışmalarımız ve soysal projelerimizle birlikte bu algı değişti” dedi. Mamak’ta çocuklara yönelik yapılan çalışmalara da değinen Akgül; “Ankara Üniversitesi ile anlamlı çalışmalara imza attık. Bunlardan bir tanesi 2014 Mart ayında açılışını gerçekleştirdiğimiz Çocuk Dostu Sokak projesiydi. Bunun haricinde yine Ankara Üniversitesi ile iş birliği içerisinde Türkiye’nin ilk Çocuk Müzesi’nin yapımını gerçekleştiriyoruz. Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmakla mükellefiz” dedi.  Konuşmaların ardından Mamak’ta saha analiz çalışmaları yürüten gençlere sertifikaları UNİCEF Türkiye Temsilci Vekili Lieke Van De Wiel ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül tarafından verildi.

 Saha analizleriyle ihtiyaçlar belirlendi

Çocuk Dostu Şehirler Projesi’nin tanıtımını yapan Proje Koordinatörü Iraz Öykü Soyalp; “Proje için Türkiye genelinde 10 ilde Ankara’da da Mamak Belediyesi ile birlikte çalışıyoruz” dedi. Çocuk Dostu Şehirler Projesi’nin Yerel Koordinatörü Elif Kalan’da yapılan analizler hakkında detaylı bilgi verdi. Kalan analizleri yapan genç çalışmacıların özverili çalışmalarından da bahsederek; “Bu gençleri çocuk hakları savunucusu olarak görüyoruz. Onlar analiz çalışmalarını yaparken aynı zamanda insanları Çocuk Hakları Sözleşmesi’nden de haberdar etti” dedi. Konuşmaların ardından grup çalışmalarına geçilerek yaşanılan sorunlar tartışıldı.  

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ

 

28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04