Mamak Belediyesi'nden Doğa ile İç İçe Eğitim

Mamak Belediyesi’nin anaokullarında öğrenciler, sebze yetiştiriyor; hayvan besliyor.

Ankara 3.08.2023 10:57:00 0
Mamak Belediyesi

Mamak Belediyesi’nin anaokullarında öğrenciler, sebze yetiştiriyor; hayvan besliyor.

 

Mamak Belediyesi’nin General Zeki Doğan Anaokulu ve Peyami Safa Anaokulu, doğa ile iç içe eğitim profili ile Mamaklıların büyük ilgisini kazandı.

 

Eğitim dönemi dışında yaz okulları ile de eğitim veren anaokullarının bahçelerinde oluşturulan bostan ve kümeslerde, sebze yetiştirip hayvan besleyen minikler, bitki ve sebzelerin büyüme aşamalarına tanık oluyor, yumurtanın nereden geldiğini öğreniyor.

 

Bostan ve kümeslerde verilen eğitimlerle minikler, küçük yaştan itibaren doğayla iç içe olabiliyor. Okul bahçesinde kurulan bostana ektikleri domates, kabak, fasulye, biber ve salatalığı sulayarak bakımlarını aksatmayan öğrenciler, büyüyen ürünlerini toplamanın sevincini de yaşıyor.

 

Veliler, verilen eğitimden memnun kalıyor. Mamak Belediyesi Anaokullarında eğitim veren Münise Kapsal, "Velilerimiz, çocuklarıyla beraber okula evde yetiştirdikleri fideleri gönderip çocuklarla beraber ekmemizi sağladılar. Hepsi gayet memnun. Bahçemizde şu anda domates, kabak, salatalık, biber, fasulye ve farklı çiçeklerimiz var. Çocuklar burada kendileri sebzeler yetiştirip, topluyor. Mesela biber yemeyen çocuklar biber yemeğe başladı. Bunlar bizim çok hoşumuza gidiyor" dedi.

 

“Zeytin” ve “Peynir” Çocukların Maskotu

 

Mamak Belediyesi bünyesinde anaokulu öğretmenliği yapan Tuğba Tanık ise General Zeki Doğan Anaokulu'nda oluşturulan kümeslerde öğrencileriyle "Zeytin" ve "Peynir" adını verdikleri horoz ve tavuğun bakımlarını sağlıyor.

 

Kümeste yumurta toplayan çocuklar, sofralarına gelen yumurtanın nereden geldiğini öğreniyor. Çocuklara hayvan sevgisi aşılanıyor, çocukla okula istekle geliyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK

 

 


Anahtar Kelimeler: Mamak Belediyesi' Eğitim
17.9° / 9.4°
  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,47% 0,05
  • EURO

    36,42% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2956,00% 0,72
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55