MAMAK BELEDİYESİNDEN EKOLOJİK KÖY PROJESİ

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin seçim vaatlerinden biri olan Ekolojik Köy Projesi hızla ilerliyor.

Ankara 11.03.2021 10:27:00 0
MAMAK BELEDİYESİNDEN EKOLOJİK KÖY PROJESİ

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin tarıma verdiği destek büyüyor. Göreve geldiği günden bu yana kırsal kesimde hayvancılığa destek olmak, tarım alanında üretim ve verimliliği arttırmak amacıyla nitelikli tarım projeleriyle dikkat çeken Başkan Köse’nin seçim vaatlerinden biri olan Ekolojik Köy Projesi hızla ilerliyor. 25 bin metrekarelik alanda Gökçeyurt Mahallesi’nde devam eden proje kapsamında tarım arazilerini gezen Başkan Köse, “Yerel değerlerimizin üretimini destekleyerek, yerli tohumlarımızı koruyacak, gelecek kuşaklara sağlıklı gıdaların ulaşmasını sağlayacağız. Her zaman çiftçimizin ve üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Geçtiğimiz aylarda  DSİ ile yapılan iş birliği çerçevesinde mülkiyeti DSİ’de olan 66 bin 322 metrekarelik alanın da  tahsis edilmesiyle alanda bulunan derenin ıslah çalışmasını da gerçekleştirerek tıbbi aromatik bitki üretiminin de startını verdiklerini kaydeden Başkan Köse, önümüzdeki aylarda arıcılık ve bal üretiminin arttırılması amacıyla Bal Ormanı Projesi’ni de hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.

 

Toprağın sesi oluyoruz

Ekolojik Köy Projesi’nin  Ankara için örnek bir ekoturizm köyü olduğuna dikkat çeken Köse, Mamak’ın tarımın üssü olduğunu kaydetti. Lavanta Bahçesi ile birlikte meyve ve sebze bahçelerini de gezen Köse, çok yakında alanda 6.6 dönümlük alanda gül bahçesi yapacaklarını da sözlerine ekledi. Mamak’ın var olan değerlerini korumakla beraber bu dönemi tarıma adayarak, ilçenin tarımsal üretim potansiyelini değerlendirmek ve Mamak’a yeni kimlikler kazandırmayı hedeflediklerini de vurgulayan Başkan Köse, “ Bu alanda başlattığımız çalışmaların ne kadar doğru olduğunu pandemi sürecinde bir kez daha anladık. Küresel iklim değişiklikleri, ekolojik kirlenme, salgın hastalıklar gibi pek çok olumsuzlukla yüz yüze olan insanlık için, sağlıklı gıdaya ulaşmak her geçen gün daha da önemli olacak. Hal böyleyken kendi kendine yetebilen bir ülke olmalıyız. Güzel Mamak’ımızın bereketli topraklarıyla buluşan fidelerimiz ürün verdikçe toplanan mahsullerimiz Mamak Kadın Kooperatifimiz aracılığı ile satışa sunuluyor. Vatandaşlarımız da iyi tarımla elde edilen ürünleri yemenin mutluluğunu yaşıyor. Mamak’ın toprağından Mamaklı’nın mutfağına sütünden, yumurtasına, organik meyve, sebze ve ekmeğine kadar pek çok lezzeti en doğal biçimde sunacağız. Ekolojik köy, çocuklarımızın köy yaşantısını yerinde görmesini isteyen ailelerin gitmeyi tercih edeceği, toprağın keyfini sürmek, doğayla ve toprakla zaman geçirmek isteyenlerin ikinci adresi olacak” dedi.

 

Kırsalda fabrika gibi proje

 

Ekoköy projesi ile istihdam ve üretim olanaklarını arttırarak, bölge ekonomisini canlandırdıklarının altını çizen Başkan Köse, proje kapsamında bugüne kadar 15 dönümlük meyve sebze bahçesine 25 bin adet sebze, 400 adet meyve ağacı, 100 adet üzüm bağı, 23 bin metrekarelik lavanta bahçesine 19 bin adet lavanta dikimi gerçekleştirdiklerini kaydetti. Tahsis edilen alanda da tıbbi aromatik bitki bahçesi, lavanta bahçesi, domates bahçesi, buğday tarlası, çilek bahçesi, biber bahçesi, fasulye bahçesi, patlıcan bahçesi, kavun-karpuz bahçesi, gül bahçesi, meyve bahçesi oluşturacaklarını söyledi. Köse, “Geleneksel köy yaşamını turizme açan proje kapsamında meyve ve sebze bahçeleri, fırın, yöresel ürünler bloğu, sera, kafe, hizmet binaları, otopark, aromatik bitki parselleri, gölet, tarihi köy evleri, oturma ve dinlenme alanları inşa ediliyor. Herkesin hayal ettiği yaşam biçimini bulabileceği dev bir yaşam alanı olan proje, şehir insanının doğayla kopmuş bağlarını onaracak. Ekolojik Köy Projemizin yapımı yüzde 50 seviyesine ulaştı. Proje kapsamında fırın, sera, kafe, hizmet binası ve satış yerleri ihale aşamasında. Mamak tarımı ile de vitrine çıkıyoruz inşallah” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK

 


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00