MAMAK BELEDİYESİNDEN MAHALLE'DE ŞENLİK VAR ETKİNLİĞİ

Mahallemde Hayat Var Yaz Konserleri programı kapsamında, Mamak Belediyesi Musiki Muallim Mektebi enstrüman ve yetenek kurslarındaki öğretmenler ve kursiyerler sahne aldı.

Ankara 2.06.2024 12:36:00 0
MAMAK BELEDİYESİNDEN MAHALLE

Mamak’ta bu yaz sanat dolu geçiyor. Mamak Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Mutlu –Ege Millet Bahçesi’nde Uluslararası Yaz Festivali ile Mamak Belediyesi’nin yaz boyunca farklı mahallerde gerçekleştireceği” Mahallemde Hayat Var Yaz Konserleri” başladı. Vatandaşların sanatın farklı dallarıyla buluştuğu, unutulmaz bir geceye dönüşen programlara Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin de katılarak, mahalle sakinlerini yalnız bırakmadı. 

 

 

Sanat dolu gece

On gün boyunca sürecek festivalin ilk gününde, mehter, seğmen ekibi- bacıerenler, dans gösterileri ve konserler ile Mamaklılar gönüllerince eğlendi. Doğal ürünler ve el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı, vakıf, dernek ve kadın girişimcilerin hazırladığı 60’ın üzerinde stantın yer aldığı festivalde, çocuklar da unutulmadı. Çocuklar kendileri için hazırlanan oyun alanlarında doyasıya eğlendi.

 

Yaz etkinliklerinin bir diğer adresi Kartaltepe Parkı oldu. Mahallemde Hayat Var Yaz Konserleri programı kapsamında, Mamak Belediyesi Musiki Muallim Mektebi enstrüman ve yetenek kurslarındaki öğretmenler ve kursiyerler sahne aldı. Genç yaşlı Mamaklıların yoğun ilgi gösterdiği programda vatandaşlar, müzik, dans ve tiyatronun keyfini bir arada yaşadı. Mamak Belediyesi Kent Orkestrası Bando Takımı’nın marşları ile başlayan program, Mamak Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin Gaziantep yöresi oyunları ve Seğmen oyunları ile renklendi. Mamak Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun yanı sıra, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Halk Müziği İcra Topluluğu da sahne alarak söyledikleri türkülerle büyük alkış aldı. Mamak Belediyesi Tiyatro Ekibi’nin de skeçlerle renk kattığı şenlik, Karagöz- Hacivat gösterisiyle son buldu. 

 

Başkan Şahin:“Tek amacımız vatandaşımıza hizmet etmek”

 

Mamaklılarla bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, etkinliklerin yaz boyunca farklı mahallelerde süreceğinin altını çizerek, şenliğin tamamının belediye imkanlarıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Şahin, “Halkla iç içe bir belediyecilik anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Sizlerle bir arada olmak çok güzel. Belediyemizin düzenlediği bu etkinlikte, belediyemizden tek bir kuruş harcamadık, tamamı kendi imkanlarımızla düzenlediğimiz etkinlikler. Bizim tek amacımız, vatandaşımıza hizmet etmek” dedi. Mahallemde Hayat Var Yaz Konserleri ile mahalle kültürünü canlı tutmayı ve mahalle sakinlerini bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Şahin, “Mamak’ın genci ayrı güzel, yaşlısı ayrı güzel, kadını ayrı, erkeği ayrı güzel. Düzenlediğimiz etkinlikle vatandaşımıza dokunmak, onlarla bir arada olmak, güzel günleri paylaşmak istiyoruz. Bu akşam sizlerle bir arada olmak bizim için çok kıymetli. Bu hizmetleri sizler için yapıyoruz. Ben sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. İçinizden biriyim. Benim korumam yok, Benim korumam Mamak halkıdır” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK

HABER:ABDULLAH ORTAÇ

 

 


41.2° / 28.1°
  • BIST 100

    10630,85%1,52
  • DOLAR

    32,81% 0,96
  • EURO

    35,27% 0,94
  • GRAM ALTIN

    2467,86% 1,46
  • Ç. ALTIN

    3965,35% 1,90