Tarih: 19.07.2024 16:59

Mamak Belediyesi’nden Sokak Köpekleri Toplanıyor İddialarına Yanıt

Facebook Twitter Linked-in

Sokak hayvanlarına ötenazinin yolunu açan yasa teklifine yönelik protestolar sürerken, Mamak’ta “Sokak Hayvanları Geceleri Toplayıp Öldürülüyormuş” iddiaları ortaya atıldı. Mamak Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğünden asılsız iddialara karşı yanıt gecikmedi. Mamak Belediyesi, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun Mamak’ta uygulandığının altını çizdi.

 

Sahipsiz köpeklerin sokaktan toplanarak “uyutulması,” diğer bir deyişle iğne ile öldürülmesini içeren yasa teklifine yönelik protestolar devam ediyor. CHP Lideri Özgür Özel geçtiğimiz günlerde, sokak hayvanlarına yönelik yasa teklifine karşı kırmızı alarmda olduklarını belirterek, “Bu, belediyelere sokak hayvanlarını katledin demek. CHP'li belediyeler bunu yapmayacak ama yapacak onlarca belediye çıkacak” açıklamasında bulunmuştu. Yasa teklifinin gündeme gelmesiyle asılsız iddialar ortaya atıldı. Mamak’ta Sokak hayvanlarının toplanarak öldürülüyor iddialarına Mamak Belediyesinden yanıt geldi.

 

Can Dostlarımızı Seviyor ve Önemsiyoruz

 

Asılsız iddialara ilişkin Mamak Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürü Nurettin Polat,

Sokak hayvanlarıyla ilgili sosyal medyada bir algı operasyonuyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek,  haberlerin gerçek dışı olduğunu söyledi. Polat, “Sosyal medyada konuyla alakası olmayan başlıklar atılıyor, halk galeyana getiriliyor. Mamak Belediyesi olarak, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği çerçevesinde hareket ediyoruz. Can dostlar için, sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir bir ilçe oluşturma hedefleri ile çalışmalarımıza yön veriyoruz. Dünyamızı, yaşamımızı ve şehrimizi paylaştığımız can dostlarımızın sağlığını, yaşam kalitesini ve konforunu çok önemsiyor; çalışmalarımızı da bu doğrultuda şekillendiriyoruz. Veteriner İşleri Müdürlüğü’müzün öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalar ile kontrollü üremeyi sağlamak ve can dostlarımızı hastalıklardan korumak için kısırlaştırma çalışmalarında titizlikle ilerliyoruz. Mamak’ın onlar için de yaşanabilir bir kent olması için yürüttüğümüz çalışmalara devam edeceğiz” dedi. Polat, bu iddiayı atan kişiler hakkında ispat edememeleri durumunda hukuki bir süreç başlatacaklarını da sözlerine ekledi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —