MAMAK BELEDİYESİNDEN VURULDUĞU İDDİA EDİLEN KÖPEKLERE İLİŞKİN BELGELİ YANIT!

Mamak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yirmi sokak köpeğinin vurularak götürüldüğü iddialarına belgelerle yanıt geldi.

Ankara 10.07.2024 09:54:00 0
MAMAK BELEDİYESİNDEN  VURULDUĞU İDDİA EDİLEN KÖPEKLERE İLİŞKİN BELGELİ YANIT!

Mamak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yirmi sokak köpeğinin vurularak götürüldüğü iddialarına belgelerle yanıt geldi.

 

 Köpeklerin sayısının yirmi değil dört olduğu ve mahalle muhtarının şikâyeti üzerine toplanan köpeklerin, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakımevinde emin ellerde olduğu ortaya çıktı. Toplanan dört köpek, rehabilite edildikten sonra alındığı ortama bırakılacak.

 

Mamak’ta bazı art niyetli kişi ya da kişiler tarafından başlatılan 20’ye yakın köpek vurularak götürüldü şeklinde iddia edilen köpekler,  Mamak Sokak Hayvanları ve Rehabilitasyon Merkezinde bakıma alınarak rehabilite edildi. Köpeklerin sayısının ise 20 değil 4 olduğu belgelerle ortaya koyuldu.

 

Mamak Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğüne bağlı ekipler, Boğaziçi Mahallesi’nde vatandaşların üzerine saldırdığı için mahalle muhtarının art arda şikayeti üzerine hem başıboş sokak köpeklerini koruma altına almak hem de vatandaşları korumak için köpekleri Kutludüğün’de bulunan Mamak Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakımevine götürdü. Burada tedavisi yapılan köpekler, Ankara Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri tarafından rehabilite edilerek, doğal ortamına bırakılacak.

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mamak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nurettin Polat, haberlerin gerçek dışı olduğunu kaydederek, iftirayı atanlar hakkında hukuki işlem başlatılacağının da altını çizdi. Polat, “Boğaziçi Mahalle muhtarımızın sokak köpeklerinin insanları rahatsız ettiğine dair yoğun şikâyetleri üzerine bölgede çalışma başlattık. Ekiplerimiz, dört sokak köpeğini yakaladı. Ekiplerimiz, can dostları Kutludüğün’de bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakımevine götürerek, orada önce besledi. Ardından hayvanları muayene ettik. Ankara Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri tarafından hayvanlar rehabilite edildi ve alındıkları ortama bırakacağız. 20 köpek götürüldü iddiası yalandır. Üç elemanımızla yirmi köpeği yakalamamız mümkün olmayacağı gibi, yaptığımız tüm çalışmaların belgesi mevcuttur. Bu iddiayı atan kişiler hakkında ispat edememeleri durumunda hukuki bir süreç başlatacağız. Hayvanlara burada gözümüz gibi bakıyoruz” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor