MAMAK KURBAN BAYRAMINA HAZIR!

Mamak Belediyesi her yıl düzenli OlarakOrtaköy'de 170 dönümlük arazi üzerine kurduğu kurban pazarının tüm hazırlıklarını tamamladı.

Belediye Haberleri 23.09.2013 14:10:34 0
MAMAK KURBAN BAYRAMINA HAZIR!

Mamak Belediyesi her yıl düzenli olarak Ortaköy’de 170 dönümlük arazi üzerine kurduğu kurban pazarının tüm hazırlıklarını tamamladı. Mamak’ta kurban satışı yapmak isteyen esnaf için de yer dağıtımlarını tamamlayan Mamak Belediyesi alan içerisinde yol, asfalt, elektrik ve su gibi altyapı çalışmalarını da günler öncesinden tamamlayarak kurbanlık alanını hizmete uygun hale getirdi. 366 çadırın kurulacağı kurban alanında 24 saat jandarma görev yapacak. İçerisinde tuvalet ve banyoların bulunduğu 2 hizmet binası, birçok hizmet bir arada verilecek. Alan içerisinde otopark, veteriner ve doktorların da bulunduğu sağlık merkezi de bulunacak. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Tüm halkımızın rahat ve huzurlu bir Kurban Bayramı geçirmesi için belediye olarak hazırlıklarımızı tamamladık. Alan içerisinde çadır kuracak esnafında, alışveriş yapacak vatandaşın da en güzel şekilde dini vecibeyi yerine getirmesi için biz üzerimize düşen görevi en hassas şekilde yerine getiriyoruz” dedi.

 Timler Sahada Olacak

Kurban Bayramlarının alışılagelen manzaralarından olan kurban kazalarını önlemek üzere boğa yakalama timleri sahada olacak. Eğitimli timler sayesinde kaçan boğalar çevreye ve kendilerine zarar vermeden yakalanacak. Ayrıca yine vatandaşın mağdur olmaması için Mamak Belediyesi veteriner hekimleri ultrason cihazıyla gebe hayvan testlerini, yaş ve sağlık kontrollerini de yapacak.

 Servislerle Müşteriler Alana Taşınacak

Mamak Belediyesi Kurban Bayramı süresince alana ulaşım sağlamak için servis hizmetini de başlatacak. 27 Eylül’de başlayacak servis hizmeti ile vatandaşların alana rahatlıkla ulaşması sağlanacak. Her saat başı düzenlenecek servis hizmeti Arefe gününe kadar devam edecek servisler Dikimevi, Mamak Belediyesi önünden ve Abidinpaşa Makro Market önünden kaldırılacak. 


ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA/MAMAK


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07