Mamak Lavanta Bahçesi Ziyaretçilerini Bekliyor

Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yürütülen yoğun çalışmalar neticesinde Lavanta Bahçesi ziyarete hazır hale getirildi.

Ankara 9.07.2024 11:55:00 0
Mamak Lavanta Bahçesi Ziyaretçilerini Bekliyor

Mamak Belediyesinin, vatandaşların hoş vakit geçirmesini sağlamak, alternatif tarım ürünlerini artırmak ve arazileri daha verimli değerlendirmek için Gökçeyurt Mahallesi’nde oluşturduğu Lavanta Bahçesi yeni sezon için misafirlerini ağırlamaya başlayacak. Çevre düzenlemesinden bakım ve onarım çalışmasına, tabelaların yenilenmesinden lavantaların bakımına kadar tüm hazırlıkların tamamlandığı Lavanta Bahçesi, Gökçeyurt Mahallesi’ni de hem ekonomik hem de turizm yönünden canlandıracak.

 

Mamak Belediyesi Lavanta Bahçesi, ziyaretçilerine görsel bir şölen vaat ediyor. Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yürütülen yoğun çalışmalar neticesinde Lavanta Bahçesi ziyarete hazır hale getirildi. Lavantaların etrafındaki yabani otların temizliğini yapan ekipler, peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarını da tamamladı. Bahçedeki tabelalar yenilendi ve boyandı. Fotoğraf çekimi için özel alanlar yapıldı, sulama sistemi yenilendi. Ahşap mekânların tadilatı yapıldı ve boyanarak yenilendi.

 

Doğal fotoğraf stüdyosu


Mamak’ta alternatif tarım ürünlerinin yetiştirilebilirliğini artırmak ve kıraç arazilerin değerlendirilmesini sağlamak amacıyla kurulan lavanta bahçesi, lavantalar büyüdükten sonra eşsiz manzarasıyla doğal fotoğraf stüdyosunu anımsatıyor. Sıcak renkleri ve doğal güzellikleri sevenlerin de hatıra fotoğrafları çektirebilecekleri mekân alternatifi sunacak. Lavantaların büyüleyici dünyasına adım atmak isteyen herkesi Lavanta Bahçesi'ni keşfetmeye davet eden Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin,  “Yeni sezonuna merhaba dediğimiz Lavanta Bahçemizi henüz ziyaret etmediyseniz mor çiçeklerin büyüleyici kokusuyla ve doğanın sakinliğiyle sizi karşılayacak Lavanta Bahçemizi mutlaka görmelisiniz. Doğanın bize sunduğu bu huzur dolu anları birlikte yaşamak için sizi Lavanta Bahçesi'ne davet ediyorum. Mamak’ı daha güzel, daha renkli ve daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

Lavantalar arasında nikah mutluluğu

Ziyaretçi akınının yaşandığı Mamak Belediyesi Lavanta Bahçesi, evlenecek çiftlerin nikâh töreni için de gözde mekânlar arasında yer alıyor. En büyük hayalleri lavanta tarlasında evlenmek olan genç çiftleri de unutmayan Mamak Belediyesi, fotoğraf çekimi için özel nikâh alanları oluşturdu. Çiftler bu mutlu, özel günlerini mis kokan mor lavantaların arasında ölümsüzleştirecek.

 

Ziyaretçi akınına uğraması bekleniyor

Mor çiçeklerin büyüleyici kokularıyla bir araya getiren Lavanta Bahçesi, doğaseverlere eşsiz bir deneyim sunuyor. Gökçeyurt Mahallesi’nde bulunan bu benzersiz bahçe, ziyaretçilerine doğanın kucağında huzurlu anlar yaşama fırsatı veriyor. Mor çiçeklerin yaydığı hoş kokular eşliğinde yapılan yürüyüşler, ziyaretçilere doğanın içinde bir rahatlama ve yenilenme fırsatı sunuyor. Bahçe, aynı zamanda fotoğraf meraklıları için de ideal bir ortam sağlıyor; lavantalar arasında çekilen fotoğraflar, doğanın büyüsünü ve renklerini yakalamak isteyenler için harika bir fırsat oluşturuyor. Lavanta Bahçesi'ne girişler de ücretsiz. Bahçe, özellikle şehrin gürültüsünden uzaklaşıp doğanın sakinliğini ve güzelliklerini keşfetmek isteyenler için ideal bir kaçamak noktası olarak öne çıkıyor. Mor tarlaların göz kamaştırdığı doğal cennet, ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatmak için hazır bekliyor. Açıldığı günden bu yana Mamak ve Ankaralıların yanı sıra çevre illerden gelen misafirlerin de ziyaret ettiği Lavanta Bahçesi’nin bu yıl da adeta ziyaretçi akınına uğraması bekleniyor.

 

,

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor