MAMAK METROSUNUN TEMEL ATMA TÖRENİ YARIN YAPILACAK!
Ankara’nın ulaşım altyapısında önemli bir dönüm noktası olacak Dikimevi–Natoyolu Hafif Raylı Sistem Hattı Projesi hayata geçiyor.
Ankara’nın ulaşım altyapısında önemli bir dönüm noktası olacak Dikimevi–Natoyolu Hafif Raylı Sistem Hattı Projesi hayata geçiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale süreci tamamlanan projede, uzun süredir beklenen yapım süreci resmen başlıyor. Projenin temel atma töreni, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla 13 Haziran Cuma günü saat 10.30’da Akşemsettin Mahallesi’nde düzenlenecek.

Ankara’nın doğu aksında ulaşımı büyük ölçüde rahatlatması beklenen Dikimevi–Natoyolu Hafif Raylı Sistem Hattı Projesi için geri sayım sona erdi. Toplam 8 istasyondan oluşacak olan raylı sistem hattı, özellikle Mamak ilçesinin ulaşım altyapısında köklü bir dönüşüm sağlayacak.
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen projede tüm hazırlıklar tamamlandı. Sabah ve akşam saatlerinde yaşanan araç yoğunluğunu azaltması beklenen sistem, hem Mamaklıların yıllardır süren trafik çilesine çözüm sunacak hem de başkentin doğusunda toplu taşıma kapasitesini artırarak hızlı, konforlu ve çevreci bir ulaşım alternatifi oluşturacak.
13 Haziran Cuma günü saat 10.30’da Akşemsettin Mahallesi’nde gerçekleştirilecek açılış törenine tüm Ankaralılar davetlidir.
ARTUKLU HABER AJANI-ANKARA/MAMAK
HABER;ABDULLAH ORTAÇ
-
1
TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ ENCÜMENİNDEN AÇIKLAMA
-
2
TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI ERGÜN ATALAY'DAN SAVAŞA VE SESSİZLİĞE KARŞI ULUSLARARASI SENDİKALARA ÇAĞRI
-
3
DİKA'dan Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Proje Yazma Eğitimi
-
4
Dişhekimleri Ağız ve Diş Sağlığının Önemine Dikkat Çekti
-
5
ABB’NİN ÖRNEK PROJESİ HPV AŞI UYGULAMASI İÇİN YENİ BAŞVURU DÖNEMİ BAŞLADI
-
6
Midyat’ta Orman Haftasında Fidanlar Toprakla Buluştu
-
7
Can Atayılmaz ve Ceren Sagu'dan; '' Atarım İçime''
-
8
REKTÖR ÖZCOŞARDAN KALİTE GELİŞTİRİCİ AKADEMİK PERSONELE TEŞEKKÜR TOPLANTISI
-
9
GEMLİK BELDİYESİ'NDEN İLÇEDE PEYZAJ ÇALIŞMALARI
-
10
DEM Partili HUN, "Iğdır’da GES Projeleri Meraları Yok Ediyor''
-
11
Türkiye, 2026 Küresel Kadın Zirvesi'ne Ev Sahipliği Yapacak
-
BIST 100
15736,71%-0,86
-
DOLAR
44,45% 0,28
-
EURO
51,25% 0,01
-
GRAM ALTIN
6343,45% 1,56
-
Ç. ALTIN
10573,62% -0,38



