Mamak Ramazan Ayı`na Hazırlanıyor

Ramazan akşamlarını festival havasında yaşatmayı amaçlayan Mamak Belediyesi, hazırlıklara hız verdi. Belediye her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı boyunca nostalji dolu eğlence ve etkinliklerin yanı sıra, iftar sofralarında Mamaklılarla birlikte ol

Belediye Haberleri 27.06.2013 10:06:48 0
Mamak Ramazan Ayı`na Hazırlanıyor

Ramazan akşamlarını festival havasında yaşatmayı amaçlayan Mamak

Belediyesi, hazırlıklara hız verdi. Belediye her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı boyunca nostalji dolu eğlence ve etkinliklerin yanı sıra, iftar sofralarında Mamaklılarla birlikte olacak. Mamak eski pazar yerinde 10 bin metrekarelik alanda kurulacak festival alanında vatandaşlar unutulmaz bir Ramazan ayını daha Mamak’ta yaşayacak. Vatandaşları ilçenin beş ayrı noktasına kurulacak iftar çadırlarında misafir edecek olan belediye, 20 mahallede gerçekleştireceği “Mahallede İftar Var” etkinlikleriyle de mahalle sakinlerinin ayağına giderek ramazan coşkusunu yaşatacak. Ramazan Ayı’nın ibadetin, toplumsal dayanışmanın, paylaşmanın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en yoğun yaşandığı ay olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Ramazan ayının ruhunu yansıtacak şekilde bir programın gerçekleşmesi için, özen gösterdik. Mamak’ta Ramazan bir başkadır” dedi.

 

Eski Ramazanları Aratmayacak

Ankara Evleri görünümlü Ramazan alanında 30 gün sürecek etkinlikler kapsamında Mamak halkı ve özellikle çocuklar Karagöz-Hacivat, orta oyunu, meddah gibi kültürümüzün değerli parçalarıyla tanışarak eğlenceli zamanlar geçirecek. Ramazan ruhuna uygun tasavvuf musikisi dinletileri, sohbet, söyleşi, iftar programları vatandaşlara eski Ramazanları aratmayacak. Yaklaşık 13 ilin dernek federasyonları kültür zenginliklerini etkinlik alanında sergilerken, Ertuğrul Erkişi, Mesut Şimşek,  Bedirhan Gökçe ve Uğur Işılak gibi birbirinden ünlü isimler de Ramazan boyunca sahne alacak. Ayrıca festival alanında semazen gösterileri, Türk Tasavvuf Musikisi, Türk Sanat Müziği konserleri gerçekleştirilecek. Yine her yıl olduğu gibi bu yıl da alana kurulacak lunapark ta çocukların hoşça vakit geçirmeleri sağlanacak.

 

ABDULLAH ORTAÇ(AHA)ANKARA-MAMAK


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04