MAMAKLI STK`LARDAN TERÖRE SERT KINAMA

Mamak?ta faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri bir araya gelerek, İstanbul?da Güvenlik Güçlerine yönelik yapılan terör olayını kınadılar.

12.12.2016 13:49:12 0
MAMAKLI STK`LARDAN TERÖRE SERT KINAMA

Mamak’ta faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri bir araya gelerek, İstanbul’da Güvenlik Güçlerine yönelik yapılan terör olayını kınadılar.

Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Hamza Can, Mamak Muhtarlar Derneği Başkanı Hulusi Güngör, Mamak Emlakçılar Derneği Başkanı Suat Kızılırmak yaptıkları ortak açıklamada, “Uluslararası suç şebekeleri ve maşaları bu milletin evlatlarını hain pusularla vurmaya devam ediyor.  Düne kadar Doğu İllerimizde oynanan vahşi oyun hafta sonu İstanbul’da oynandı. Vatan evlatları Kutlu Nebi’nin doğum gününde şehit edildi. Bu menfur saldırıyı yapanları kınıyor, güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. İstanbul şehitlerimize ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize sabırlar diliyoruz” dediler.

Yapılan ortak açıklamada, “Terör olayları sebebiyle analar ağladı. Eşler ağladı. Çocuklar ağladı. Bu aziz millet ağladı. Gökyüzü ağladı… Bereket fışkıran bu topraklar ağladı. Bizler her ne kadar bu son olsun desek de, biliyoruz ki bu son olmayacak. Atılan her güzel adımdan, yapılan büyük projelerden sonra küresel güçler yeni hain planlarını devreye sokacaklar. Akrebin kıskacında olduğumuzu her daim unutmamamız ve sürekli uyanık durmamız gerekiyor” denildi. Açıklamada devamla şu görüşlere yer verildi.

“KÜRESEL GÜÇLER TERÖRE DESTEK VERİYOR”

“Terör bir insan hakkı sorunudur. Darbe de bir insan hakkı sorunudur. Günümüzde küresel güçler insan haklarından bahsediyorlar ama teröre destek vermekten, darbelere çanak tutmaktan geri durmuyorlar. Eğer batılılar kurtlar sofrası kuruyorsa, biz de insanlar sofrası kurmalıyız. Kuzu postu giyen çakallara karşı tedbir almak durumundayız.

Bu coğrafyanın insanlarına yarım yüzyıldır çile, gözyaşı, vahşet sunan PKK’ya batılı ülkeler yıllık milyonlarca Euro kaynak aktarıyorlar. Bu para ile PKK küresel güçlerin emri ve planları doğrultusunda başta Kürtler olmak üzere bu coğrafyanın insanlarına kas kusturuyor. Batının maşası terör örgütleri, bırakın insanların aşıyla, işiyle uğraşmayı, canına, ırzına göz dikiyor.

“GÜVENLİK GÜÇLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Bize şimdi düşen bu terörün dehşetinden, vahşetinden en az zararla işin içinden çıkmak. Bize düşen yedi düvele karşı tek yürek olmak, bir olmak, diri olmaktır. Küresel güçlerin gizli planlarına, saldırılarına karşı uyanık ve güçlü olmak durumundayız. Bütün bu saldırıların üstesinden gelebilmemiz için el ve gönül birliği etmemiz, kardeşliğimizi güçlendirmemiz, aramızdaki ihtilafları, husumetleri gidermemiz gerekir.”

Terör olaylarına sert bir şekilde tavır konulan açıklamada ayrıca, güvenlik güçlerinin özverili çalışmalarının takdire şayan olduğu ve millet olarak bu ülkeyi savunan, terörden temizlemek için mücadele veren herkese tam destek verileceği kaydedildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04