Tarih: 14.07.2024 09:06

Mamak’ta 10 Yılı Aşkındır Süren Tapu Sorunu Çözüme Kavuşuyor

Facebook Twitter Linked-in

Mamak Belediyesi, Yeşilbayır Mahallesi Üçevler’de 565 bin 481 metrekarelik park alanı üzerinde, tapusu ve tapu tahsisi olmayan gecekondu sahiplerini mağdur etmemek için kolları sıvadı. Bu kapsamda yapılacak çalışmayla mahalle sakinlerinin hak sahibi olabilmeleri için gecekondu sahiplerine Şahapgürler ve Kıbrısköy Mahallesi’nde yer tahsis edilecek.

Mamak Belediyesi, Yeşilbayır Mahallesi Üçevler sakinlerinin on yılı aşkındır süren tapu sorununu çözüme kavuşturuyor. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, 125 gecekondunun yer aldığı bölgede yaşayan ve tapusu olmayan mahalle sakinleriyle bir araya gelerek, vatandaşların hak sahibi olabilmeleri adına bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda kimsenin mağdur edilmeyeceğinin altını çizen Başkan Şahin, tapusu ve tapu tahsisi olmayan vatandaşlara Şahapgüler ve Kıbrısköy Mahallesi’nde yer tahsis edileceğini kaydetti.

Vatandaş mağdur edilmeyecek

Mamak Yeşilbayır Mahallesi Üçevler Mevkii’nde 10 yılı aşkın süredir çözülemeyen tapu sorunu Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’in girişimleriyle çözüme kavuştu. Mamak Belediye Meclis Salonu’nda tapusu ve tapu tahsis belgesi olmayan gecekondu sahipleriyle bir araya gelen Başkan Şahin, Mamak’ın önündeki en büyük sorun olan plansız yapılaşma ve hayata geçirilemeyen imar uygulama planları konusunda yapacakları çalışmalar ile Mamak’ı imarsız yapılardan, sağlıksız şehirleşmeden, yetersiz sosyal donatıdan kurtararak modern şehirciliğin gereklilikleri ile buluşturmak için çalıştıklarının altını çizdi. Alanın park alanı olduğunu kaydeden Başkan Şahin, “Herkese yardımcı olarak, herkese eşit mesafede yaklaşarak, ne kadar fedakârlık yapacaksak kanayan yarayı durdurmamız lazım” dedi. Alanda bulunan vatandaşların tapusunun ve tapu tahsis belgelerinin olmadığını da belirten Şahin, Şahapgürler ve Kıbrısköy Mahallesi’nden vatandaşlara arsa satışı yapmak kaydıyla herkesi tapu sahibi yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Başkan Şahin: “Derde derman, yaraya merhem olacağız”

Vatandaşların hak sahibi olabilmeleri için en kolay ödeme seçeneklerini de sunacaklarını belirten Şahin, yasal çerçeve içerisinde konunun çözüme kavuşacağını yineleyerek “Vatandaşlarımızın derdini ortadan kaldırmak için arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Yurttaşlarımızın yıllardır özlemle bekledikleri bu çözümü sunmak hem sosyal devlet olmanın gereği hem de vatandaş ile devlet arasındaki çözümsüzlüğü  ortadan kaldırma adına çok değerli. Vatandaşlarımızın dertlerine derman, yaralarına merhem olmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Şahin, en az 100 metrekare olmak üzere Şahapgürler ve Kıbrısköy Mahallesi’nden arsa satışı yapılacak vatandaşlara, metrekareyi daha da artırmak için gayret göstereceklerinin de sözlerine ekledi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —