Mamak’ta 19 Mayıs Meşaleli Yürüyüş

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Mamak’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ankara 20.05.2024 14:43:00 0
Mamak’ta 19 Mayıs Meşaleli Yürüyüş

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Mamak’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinliklerin ilk adresi, Mamak Belediyesi Hizmet Binası oldu.

 

 Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi Mamak İlçe Başkanı Behçet Akdulum, meclis üyeleri ve başkan yardımcılarının da katıldığı törenle, Başkan Şahin ve İlçe Başkanı Akdulum, hizmet binası önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk bıraktı. Ardından Başkan Şahin, İlçe Başkanı Akdulum ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları tarafından Ankara Güvenpark’tan Anıtkabir’e kadar düzenlenen “Büyük Gençlik Yürüyüşü”ne katıldı. Kutlamalar kapsamında Başkan Şahin’in son durağı, Hacı Bektaş-ı Veli Parkı önünden Tuzçuçayır Meydanı’na kadar düzenlenen meşaleli yürüyüş oldu.

 

Ellerde meşaleler, dillerde marşlar

 

Mamak Belediyesi, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında meşaleli yürüyüş düzenledi. Hacı Bektaş-ı Veli Parkı önünden başlayan yürüyüş, Tuzluçayır Meydanı’nda son buldu. Korteje, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi Mamak İlçe Başkanı Behçet Akdulum, Mamak Belediye Başkan Yardımcıları Ertan Işık, Erdoğan Doğan ve binlerce Mamaklı katıldı. Mamak Belediyesi Seğmen Ekibi, Mamak Belediyesi Kent Orkestrası Bando Takımı, Ankara Kulübü Seğmenleri, Mamak Belediyesi Spor Kulübü Sporcuları ve binlerce Mamaklı, ellerinde Türk Bayrağı ve meşaleler ile sloganlar atarak, Bando Takımı’nın marşları eşliğinde yürüdü. Tuzluçayır Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Mamak Belediyesi Seğmen Ekibi ve Ankara Kulübü Seğmenlerinin gösterileriyle son buldu.

Başkan Şahin: “19 Mayıs’ı sonsuza kadar yaşatmaya kararlıyız”

 

19 Mayıs’ın Cumhuriyet’in önemli kilometre taşı olduğunu kaydeden Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, yürüyüşe katılan vatandaşların bayramını kutladı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın son yıllarda hak ettiği önemde kutlanmadığının da altını çizen Şahin, “Bu tabloyu çok özledik değil mi? Bundan sonraki süreçte 19 Mayıs’ı coşkuyla kutlayacağız. Gençlerimiz, bütün ulusumuz, 19 Mayıs’ı sonsuza kadar yaşatmaya ve onurla yaşatmaya kararlıdır” dedi.

19 Mayıs’a Coşkulu Kutlama

 

Mamak’ta 19 Mayıs kutlamaları coşkuyla gerçekleşti. Etkinliklerin bir diğer adresi de Mamak İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü ve Mamak Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı oldu. Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Erdoğan Doğan’ın katıldığı program, öğrenci konuşmaları, öğrenci şiirleri, halk oyunları gösterileri ve öğrencilerin sportif gösterileriyle son buldu

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK

HABER;ABDULLAH ORTAÇ

 

 

.


 


Anahtar Kelimeler: Mamak’ Mayıs Meşaleli Yürüyüş
38.7° / 26.8°
  • BIST 100

    10771,40%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79