Mamak’ta Dijital Dönüşüm Zamanı

Mamak Belediyesi, kurduğu İnovasyon ve Teknoloji Müdürlüğü ile çalışmalarını hızlandırdı.

Teknoloji 26.05.2022 13:08:00 0
Mamak’ta Dijital Dönüşüm Zamanı

Gençlerin fikirlerini önemseyen ve bu fikirleri hayata geçirmeleri için her olanağı sağlayan Mamak Belediyesi, kurduğu İnovasyon ve Teknoloji Müdürlüğü ile çalışmalarını hızlandırdı.

 

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile bir araya gelen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, TÜBİTAK’la ortaklaşa gerçekleştirilecek yeni bir projenin müjdesini sosyal medya hesabından paylaştı.

 

“Dijital Mamak hedefimiz çerçevesinde, İnovasyon ve Girişimcilik Müdürlüğü kurarak çalışmalarımızı hızlandırdık. TÜBİTAK Başkanı Sn Hasan Mandal ile görüşerek birlikte yapacağımız çalışmaları değerlendirdik. Gençlerimize müjdelerimiz geliyor inşallah” diyen Başkan Murat Köse, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a Mamak Belediyesi’nin teknoloji üslerini gezdirdi.

 

Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi’ni gezen heyet, Mamak Füzyon Teknoloji ve Girişimcilik Merkezi’nde de yürütülen çalışmaları yakından inceledi.

 

Mamak Belediyesi çağın gerisinde kalmadan teknolojiyi yakından takip ederek çalışmalarını gençlere hizmet anlayışıyla yürütüyor.

 

Gelecek nesillerin modern çağın ve teknolojinin bilgi birikimi ile donatılmaları ve eğitilmeleri amacı ile inşa edilen Mamak Füzyon’da gençler, bilim ekosisteminin canlandırılması için çalışmalar yürütüyor.

 

Türkiye'de ilk kez devletin yüzde üçlük ARGE hedefi doğrultusunda bütçesinin yüzde üçünü ARGE’ye ayıran bir belediye olmanın mutluluğunu yaşayan Mamak Belediyesi, sanayiye nitelikli insan kaynağı kazandırma, teknoloji girişimciliğine ev sahipliği yapma ve gençlere bilim aşkını kazandırma konusunda çalışmalar yapıyor

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK.

 

 

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: Mamak’ Dijital Dönüşüm Zamanı
16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33