Tarih: 25.07.2024 17:06

Mamak'ta Drift Alanı Projesi Başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, seçim çalışmaları sırasında gençlere verdiği drift pisti sözünü yerine getiriyor. Başkan Şahin, Bayındır Barajı’nın güneydoğusunda yapımına başlanacak Drift Pisti ve Okçuluk Alanı Projesi’nin arazi çalışmalarını yerinde inceledi. Şahin, projenin dünya standartlarında yapılacağının da müjdesini verdi.

Mamak Belediyesi, Mamak’a ve Ankara’ya nefes aldıracak, motor sporlarına gönül verenlerin heyecanını artıran bir proje ortaya koyuyor. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’in seçim döneminde gençlere verdiği “Drift Pisti” sözünün üzerine, Drift Alanı ve Okçuluk Tesisi Projesi’nin çalışmaları başlıyor. Arazi çalışmaları devam eden proje, şimdiden gençleri ve motor sporlarına gönül verenleri heyecanlandırdı.

Otomobil ve Motor Sporları İçin En Modern Tesis

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, projeyi yerinde inceledi. Projenin arazi çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacağının altını çizen Başkan Şahin, gençlerin sokaklar yerine pistlerde eğlenmesi gerektiğini kaydederek, “Gençlerimize verdiğimiz sözümüzü yerine getiriyoruz. Gençlerimizin büyük özlem duyduğu oto sporları drift pisti projemizi gençlerimiz ve yarışçılarımız için hazırladık. Mamak’ta hayatın her alanını sporlarla barışık hale getirmek için yatırımlarımızı devam ettireceğiz. Mamak hem üretimin hem de spor ve eğlencenin merkezi olacak. Projemiz, dünya standartlarında, otomobil ve motor sporları konusunda ülkemizin en modern tesisi olacak” dedi.

Ankara’nın Yeni Cazibe Merkezi Olacak

Bayındır Barajı’nın güneydoğusunda 56 dönümlük alan üzerinde inşa edilecek Drift Pisti ve Okçuluk Alanı Projesi, drift alanı, okçuluk alanı, sosyal donatı alanları, tribünler, satış alanları, otopark alanları ve rekreasyon alanları ile Mamak’ın ve Ankara’nın cazibe merkezlerinden biri olacak. Gençlerin adrenalini yükselten aktiviteleri arasında yer alacak proje, otomobil ve motorlu sporlar için alternatif spor merkezi olacak.

Bu Pist Tozu Dumana Katacak

İlgili kurum ve kuruluşlarla yapılacak görüşmelerle proje, drift sporunun yapılacağı ulusal şampiyona, mahalli yarış ve drift festivallerine de ev sahipliği yapabilecek standartlara sahip olacak. Yine proje, araç tanıtım lansmanları, otomobil kulüplerinin buluşmaları, yedek parça aksesuar fuarları, otomobil festivalleri, ileri sürüş teknik eğitimleri, otomobil odaklı alternatif birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak şekilde inşa edilecek. Pist tamamlanınca gençler güvenli bir alanda istedikleri gibi drift yapabilecek.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —